Călătorie Comenius în Bulgaria

Reprezentanţii CT Traian Vuia
Reprezentanţii CT Traian Vuia
Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia” Oradea a participat în luna noiembrie la cea de a patra reuniune de proiect Comenius „Option Variety for entrepreneurship – Varietate de opțiuni în antreprenoriat”.

Proiectul se derulează în perioada 2013-2015 cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, prin programul „Învățare pe tot parcursul vieții”. Gazda noastră a fost o instituție de învățământ particulară, Private High School in Tourism and Entrepreneurship „Rayko Tsonchev” din localitatea Dobrich, Bulgaria, un oraș situat în partea de nord-est a țării, în provincia Dobrich, din regiunea Dobrudzha.

La întâlnire au participat elevi ai școlilor partenere în proiect, însoțiți de profesorii lor. Colegiul Tehnic „Traian Vuia” a fost reprezentat de elevii Dregan Alexandra, Oprea Bianca și Iechimovici Gheorghe din clasa a XII-a C, Gavriș Alexandra, Șandra Ana-Maria și Bara Laurențiu din clasa a X-a G, Fekete Denisse din clasa a XII-a G și Drăgoi Florian din clasa a XII-a E. Le-au fost alături doamnele profesoare Marcela Urs (coordonator proiect), Ioana Boroș și Anamaria Giurău.

Pentru această reuniune elevii fiecărei școli au avut de pregătit o prezentare cu tema ,,My Future Business”. Creativitatea, originalitatea dar și „realitatea” curentă au reflectat ideile și viziunea viitorilor antreprenori. Organizatorii i-au provocat mai apoi pe tinerii antreprenori să lucreze în echipe „internaționale” pentru a găsi business-ul ce ar putea aduce o soluție la problemele economice și demografice cu care se confruntă orașul Dobrich și împrejurimile sale. Pentru efortul lor, elevii au fost răsplătiții cu diplome și premii, iar Colegiul Tehnic „Traian Vuia” se mândrește cu premiile I și III obținute de elevii săi. Astfel, elevii Șandra Ana-Maria și Drăgoi Florian au obținut premiul I, iar Gavriș Alexandra, Bara Laurențiu și Iechimovici Gheorghe s-au clasat pe cea de-a treia treaptă a podiumului.

Din programul întâlnirii nu au lipsit nici vizitele la firme private care aduc ceva nou în peisajul economic al regiunii, ori în împrejurimile orașului Dobrich. Participanții au avut de asemenea ocazia de a admira valurile Mării Negre de pe promontoriile stâncoase ale capului Kaliakra, ori castelul reginei Maria a României, de la Balchik. Reuniunea s-a încheiat prin înmânarea certificatelor de participare și dorința de revedere cândva în același cadru și de ce nu, în aceeași formulă! Următoarea reuniune de proiect va avea loc în orașul Darica, Turcia, în perioada 1-7 martie 2015.

Marcela Urs0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !