Camioanele şi autobuzele „ţinute” sub 100 km/h

2Comentarii
De la 1 octombrie, toate vehiculele de transport marfă cu masa maximă autorizată de peste 3,5 tone, precum şi cele de transport persoane cu mai mult de nouă locuri vor trebui dotate cu tahografe (aparat pentru măsurarea şi înregistrarea turaţiei motoarelor) şi limitatoare de viteză.

„Această prevedere reprezintă o ultimă etapă introdusă în România pentru mărirea siguranţei rutiere pe drumurile publice, în momentul de faţă legislaţia românească respectând în totalitate Directivele şi Regulamentele europene”, menţionează Gavril Grebenişan, şef reprezentanţă Registrul Auto Român-Bihor. Dotarea cu tahografe şi limitatoare de viteză s-a realizat în mai multe etape. O primă etapă a vizat montarea lor de către fabricant, în momentul omologării maşinilor. În faza a doua au fost dotate vehiculele care efectuau transport internaţional de mărfuri şi persoane.

„Ca urmare a intrării în vigoare de la 1 octombrie a noii reglementări, se măreşte siguranţa rutieră pe drumurile publice, în condiţiile în care practic nici un vehicul de transport marfă de peste 3,5 tone ori de transport persoane cu mai mult de 9 locuri nu vor mai putea să circule cu viteze mai mari de 90 km/h, respectiv 100 km/h”, crede Gavril Grebenişan.

De la înzestrarea cu tahografe vor fi scutite următoarele categorii de vehicule: cele utilizate de forţele armate, apărarea civilă, pompieri sau forţele pentru menţinerea ordinii publice, cele care sunt utilizate pentru operaţii de salvare sau speciale pentru sarcini medicale, precum şi cele utilizate pentru transportul circurilor sau unităţilor de spectacole.

Ovidiu Morcan
2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor