Candidaţii PSD Oradea – „coborâţi din tramvai” de OTL

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
7Comentarii
Candidaţii PSD Oradea – „coborâţi din tramvai” de OTL
Au vrut să închirieze un tramvai pentru a prezenta proiectul PSD dedicat orădenilor, dar OTL a refuzat, invocând ghidul AEP.

(Auto)victimizaţi de OTL-ul administraţiei Bolojan şi mândi de proiectul pe care îl pun pe masa orădenilor pentru mandatul 2016 – 2020. Aceştia sunt pesediştii candidaţi pentru Oradea, adunaţi vineri dimineaţa în staţia de trmavai din Cantemir, cu intenţia de a se prezenta jurnaliştilor într-un tramvai Siemens ULF, pe relaţia Cantemir – Borşului, pe care l-ar fi închiriat de la OTL pentru o oră, pentru 90 de euro plus TVA.

După ce iniţial primiseră acordul OTL, pesediştii s-au trezit refuzaţi în ultimul moment, pe motiv de… campanie electorală. OTL a declinat oferta PSD de a inchiria un tramvai, considerându-se inoportun ca un tramvai să fie folosit în acţiuni electorale.

OTL şi-a motivat decizia printr-un comunicat de presă, prin care, făcând referire la ghidul Autorităţii Electorale Permanente pentru desfăşurarea campaniei electorale, transmite următoarele: „Având în vedere că cererea a fost formulată pentru prima zi a campaniei electorale de către un partid politic, considerăm că închirierea unui tramvai ar fi eludat prevederile imperative ale Ghidului finanţării campaniei electorale la alegerile locale din anul 2016”.

Surse din PSD, dar şi din OTL, spun că, prin neobişnuita cerere a PSD, directorul general al OTL, Csuzi Istvan, ar fi fost pus între ciocan şi nicovală. Astfel, a preferat să nu rişte nimic… Preşedintele PSD Oradea, Liviu Sabău-Popa l-a indicat pe Romeo Nica, director economic al OTL şi activist PNL pe zona Nufărul 1, responsabil pentru atitudinea OTL.

„Prin această atitudine, ni se confirmă faptul că suntem o ameninţare pentru dânşii (actuala administraţie locală). După acest gest, sunt şi mai pornită să lupt să arătăm adevărul despre Oradea”, a afirmat Adelina Coste, candidata partidului la fotoliul de primar. Ioan Mang a precizat că PSD ar fi vrut să închirieze un tramvai pentru a nu aglomera inutil transportul în comun, având în vedere numeroasa delegaţie PSD.

Card social şi casa studenţilor

Tot Adelina Coste, care s-a prezentat ca fiind de profesie consilier juridic, a fost cea care a prezentat „Proiectul PSD pentru orădeni 2016 – 2020”. Întins pe 33 de pagini, proiectul se vrea a fi un răspuns la toate problemele importante ale oraşului. Printre altele, Adelina Coste a vorbit despre necesitatea acordării unui sprijin pentru înfiinţarea de către tineri a unor start-up-uri antreprenoriale, precum şi introducerea unui card social pentru pensionari, tineri, studenţi dar şi persoane cu handicap.

1

PSD vrea şi o cantină socială în oraş, o casă de cultură a studenţilor, dar şi o sală polivalentă, proiect aflat deja în derulare, iniţiat fiind de Primăria Oradea şi fostul Guvern Ponta. „Azi avem în Oradea o administraţie care în patru ani, la insistenţele asociaţiei persoanelor cu handicap locomotor nu a fost în stare să facă o platformă de acces. Avem o administraţie care nu respectă cetăţeanul şi aici dau exemplu inclusiv lipsa locurilor de parcare de pe aşa-numitul drum expres. De asemenea, azi, în Oradea, activitatea culturală şi investiţiile în cultură sunt zero”, a afirmat Mang.

Despre termoficare

În proiectul prezentat de PSD, la capitolul termoficare se propun următoarele: eliminarea zonelor unitare de încălzire, agent termic gestionat „cel puţin la nivelul scării de bloc”, anveloparea în patru ani a 50% din blocurile oraşului şi încălzirea pe apă geotermală ce ar asigura 40% din nevoia de gigacalorii a oraşului, la 100 de lei/Gcal, pentru reducerea facturii cu 30%, precum şi reabilitarea pompelor de recirculare „pentru e evita risipa şi suprataxarea consumatorilor”.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor