Capitala verde ofilita pe jumatate

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
7Comentarii
Capitala verde ofilita pe jumatate
Referirile la zonele verzi scot la iveală o inadvertenţă între cifrele cu care a defilat Primăria până acum şi ceea ce reiese din măsurătorile pentru Masterplan. Eroare sau minciună, diferenţa dintre cele două surse este „de la simplu, la dublu”.

„Raportat la numărul de locuitori, Oradea se poate mândri cu 25 mp de spaţiu verde pentru fiecare cetăţean, ceea ce este cu doar 1 mp sub minimul cerut de Uniunea Europeană, dar situează municipiul pe locul 1 între oraşele României. Este unul din principalele motive pentru care Oradea a primit titlul de Capitală Verde a României pentru anul 2011”, se laudă Primăria pe situl propriu. Cifra a reieşit din cadastrul verde întocmit de firma Geodis, la comanda Primăriei.

Masterplanul zice că „deşi poartă renumele unui oraş verde” , Oradea este în deficit de spaţiu verde: „în 2013 se înregistrează aprox. 12 mp/locuitor în condiţiile în care legislaţia stabileşte un nivel minim de 26 mp/ locuitor”!

Angajamente de luat, însă, ar fi: piste de biciclete şi alei pietonale de-a lungul cursurilor de apă, chiar amenajarea unei a doua axe verzi a oraşului în lungul coridorului ecologic Peţa, în zone cu potenţial de redezvoltare: zona străzii Făgăraşului / Ceyrat, platforma industrială est, cartierele Nufărul şi Salca.

Capitala verde, ofilita pe jumatate

 

Viitorul Oradiei se traseaza cu buldozerul7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor