Caravana de prim ajutor „Fii pregătit!”, în Bihor!

De Otilia Șandor
Reactualizat la:
Caravana de prim ajutor „Fii pregătit!”, în Bihor!
© Foto: ISU Bihor
Pompierii anunţă că sâmbătă, 1 septembrie, caravana „Fii pregătit” ajunge la Oradea și va fi amplasată în Piața Unirii, iar duminică, 2 septembrie, în orașul Salonta și va fi amplasată pe strada Corneliu Coposu, vizavi de Primăria Salonta.

Astfel, sâmbătă și duminică, între orele 10:00 – 18:00, personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor va organiza cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Cursurile oferite vor include şi prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România (cutremure, inundații, incendii). Cetăţenii vor avea posibilitatea să afle direct de la specialişti cum se pot pregăti pentru a face față potenţialelor calamităţi naturale.

Amintim că Centrul mobil care va fi prezentat la Caravana „Fii pregătit” are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților.

caravana fii pregatit (2) Foto: ISU Bihor ©

Acesta este al treilea an când Caravana „Fii pregătit!” pornește la drum, pentru cursuri de instruire a populației.

Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana „Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD: – http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/, unde se găsește calendarul deplasărilor până în luna decembrie.

Mic istoric

În primii doi ani de la lansare, Caravana a parcurs peste 35.000 de kilometri și a ajuns în 77 de localități. Mai mult de 200 de voluntari, paramedici și formatori ai inspectoratelor pentru situații de urgență au participat activ la instruirea a peste 20.000 de persoane, în cadrul celor aproape 1.000 de sesiuni de instruire. Numărul total al beneficiarilor direcți și indirecți se ridică la peste 100.000 de persoane, care sunt acum informate și știu să reacționeze mai bine în fața unei situații de urgență.

Caravana „Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi care a fost susţinut financiar de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.

Foto: ISU Bihor Foto: ISU Bihor ©0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !