Caravana Filmelor Next aduce scurtmetraje de Oscar în Parcul Cetății

De Oana Farcas
Reactualizat la:
Caravana Filmelor Next aduce scurtmetraje de Oscar în Parcul Cetății
Caravana Filmelor Next îi invită pe orădeni în perioada 22-23 august să se bucure timp de două seri de scurtmetraje, iarbă verde și cer înstelat în Șanțul Cetății.

UPDATE – Caravana Filmelor Next trebuia să se desfășoare între 22-23 august, însă din cauza condițiilor meteo nefavorabile a fost amânată cu o zi.

Organizatorii Caravanei Filmelor Next anunţă reprogramarea filmelor de scurt-metraj în aer liber din Parcul Cetăţii pentru marți, 23 august. Acestea vor începe de la ora 21.00 şi vor rula pe un ecran de pânză. Marți seara vor fi difuzate atât o parte din filmele NexT Out in Space programate pentru luni, cât şi o parte din filmele NexT Oscars Night programate inițial pentru a doua zi.

Program de marți la Carava NexT

1.Clone/ Clones

Rafael Bolliger, Elveția, 2015, 13′
În viitorul îndepărtat, un profesor de fizică cuantică este pe punctul de-a suferi o operaţie prin care i se va îndepărta o tumoare de pe creier – şi i se oferă posibilitatea de a-şi faci o copie după propriul creier, pentru orice eventualitate.

2. Povestea unui robot /Tristes Déserts

Stephanie Winter, Austria, 2015, 8′
Rezultat filmic-muzical al colaborării – de inspiraţie barocă şi SF – dintre artista Stephanie Winter, tenorul August Schram şi duo-ul electronic Austrian Apparel.

3. Misiunea lui Yuri Lennon pe Alfa 46/ Yuri Lennon’s landing on Alpha 46

Anthony Vouardoux, Germania/ Elveția, 2010, 15’
După ce aterizează pe satelitul lunar Alfa 46, cosmonautul Yuri Lennon se confruntă cu un paradox uluitor… Desprins de nava mamă, Yuri îşi începe călătoria prin spaţiu, care îl va conduce către sfârşitul lumii aşa cum o cunoaştem noi.

4.Oscars Night – programul normal:

Ave Maria
Basil Khalil, Palestina/ Franța/ Germania, 2015, 15’
O familie de israelieni aflaţi în faţa unei mânăstiri, de Sabat, deranjează rutina tăcută cu care s-au obişnuit cinci călugăriţe trăind în sălbăticia din West Bank.

5. Shok

Jamie Donoughue, Marea Britanie/ Kosovo, 2015, 21’
În Kosovo, în 1998, doi băieţi sunt cei mai buni prieteni şi duc o viaţă normală – dar pe măsură ce războiul pune stăpânire pe ţara lor, existenţa zilnică se umple de violenţă şi teamă. Curând, alegerile pe care le au de făcut cei doi le ameninţă nu doar prietenia, dar şi familiile, şi vieţile.

6.Totul va fi bine / Alles Wird Gut

Patrick Vollrath, Germania / Austria, 2015, 30’
Michael, tată divorţat, îşi ia ca de obicei fiica de opt ani, Lea, căreia îi este devotat, pentru a petrece împreună weekendul. La început, pare să fie o vizită normală, dar Lea descoperă curând că s-a schimbat ceva.

7.Bâlbâitul / Stutterer

Benjamin Cleary, Marea Britanie, 2015, 12’
Pentru un tipograf singuratic, o relaţie online s-a dovedit a fi o legătură de care avea mare nevoie, fără să trebuiască să dezvăluie problema bâlbâielii din cauza căreia trăieşte atât de izolat. Acum, însă, este pus în situaţia de-a se întâlni în carne şi oase cu persoana respectivă şi, prin urmare, trebuie să facă cunoscut adevărul despre sine însuşi.

8. Ziua unu / Day One

Henry Hughes, Danemarca, 2016, 14’
În urma unui divorţ chinuitor, o femeie de origine afgano-americană însoţeşte trupele militare ale Statelor Unite ca traducătoare în Afganistan. În prima ei misiune, merge împreună cu soldaţii în urmărirea unui individ care confecţionează bombe şi ajunge în situaţia de a-i ajuta acestuia soţia însărcinată când încep durerile naşterii, depăşind diferenţele culturale sau de gen.


 

Spectatorii vor putea viziona în aer liber o parte dintre cele mai bune scurtmetraje văzute de-a lungul timpului în sălile de cinema, producţii naţionale şi internaţionale.

Cea de-a treia ediţie a evenimentului continuă misiunea Caravanei de a aduce filmele NexT mai aproape de un public nou, dinafara Bucureştiului, în oraşe unde filmele de scurtmetraj sunt rareori difuzate. Şi în acest an, accesul la proiecţiile din cadrul Caravanei Filmelor NexT este gratuit, iar filmele vor rula începând cu ora 21.00.

„Datorită succesului mare în rândul orădenilor din anii trecuţi a proiecţiilor de filme în aer liber, Primăria Oradea şi Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (APTOR) au dedicat în această vară o lună întreagă filmelor în Parcul Cetăţii Oradea. Filmele rulează în zona dinspre strada Griviţei a parcului, iar orădenii au putut viziona filme în cadrul Digi Film pe un ecran LED, iar în cadrul caravanei TIFF şi NexT pe ecrane din pânză”, se arată într-un comunicat emis de Primărie.

OSCARS_Day One

Cinefilii care vor decide să ia parte la eveniment vor putea viziona scurtmetrajele în una din cele patru zone special amenajate: zona pături, zona baloți de paie (50 de bucăți) , zonă mobilier europaleți (20 de fotolii) și zonă de scaune (500 de scune), iar organizatorii vor asigura 3 locații pentru răcoritoare și gustări.

Prima, cea de luni, 22 august, este seara „Out of Space” pe care organizatorii o descriu ca fiind „o experiență audiovizuală și o călătorie în alt timp și spațiu care demonstrează că un film SF nu trebuie să fie lung ca să fie captivant”.

Marți, 23 august, este „NexT Oscar Night”. Se vor prezenta cinci scurtmetraje de ficțiune nominalizare la Premiile Academiei Americane de Film și câștigătorul Premiului Oscar 2016.

Programul proiecțiilor:

Luni, 22 august

 • Atacul monstrului gigantic care suge creiere din spaţiu / L’Attaque du monstre géant suceur de cerveaux de l’espace (Guillaume Rieu, Franța, 2010, 19′)
 • Abis / Chasm (Joel Benjamin, SUA, 2015, 12′)
 • Clone / Clones (Rafael Bolliger, Suedia, 2015, 13′)
 • Dezastru fatal la Drive-in cinema / Deadly Drive-in Disaster (Arjan Wilschut, Olanda, 2015, 3′)
 • Vor muri cu toţii în spaţiu / They Will All Die in Space (Javier Chillon, Spania, 2015, 15′)
 • Silente (Paco Ruiz, Spania, 2015, 9′)
 • Povestea unui robot / Tristes Déserts (Stephanie Winter, Austria, 2015, 8′)
 • Misiunea lui Yuri Lennon pe Alfa 46 / Yuri Lennon’s landing on Alpha 46 (Anthony Vouardoux, Germania/Suedia, 2010, 15’)

Marți, 23 august

 • Ave Maria (Basil Khalil, Palestina / Franța / Germania, 2015, 15’)
 • Shok (Jamie Donoughue, Marea Britanie / Kosovo, 2015, 21’)
 • Totul va fi bine / Alles Wird Gut (Patrick Vollrath, Germania / Austria, 2015, 30’)
 • Bâlbâitul / Stutterer (Benjamin Cleary, Marea Britanie, 2015, 12’) – câștigător al Premiului Oscar 2016
 • Ziua unu / Day One (Henry Hughes, Danemarca, 2016, 14’

Bihon.ro vă urează vizionare plăcută!

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !