Caritas Eparhial îndrumă tineri instituţionalizaţi

De Cristian Horgoș
Asociaţia Caritas Eparhial Oradea întreprinde o nouă activitate în cadrul Centrului Social Maria Rosa care are în vizor tinerii post instituţionalizaţi care părăsesc sistemele de ocrotire şi totodată statutul de „copil”, trecând în viaţa adultă.

În munca zilnică directă cu aceşti tineri s-a constatat gradul scăzut de şcolarizare al acestora, vital pentru integrarea socio – profesională. La acesta se adaugă alte lipsuri, cum ar fi, privarea de afecţiunea şi sprijinul unui mediu familial natural.

Unii tinerii care părăsesc instituţiile sunt întâmpinaţi de o situaţie sumbră având în vedere lipsa cunoştinţelor care să le permită să practice o meserie, educaţia precară şi capacitatea scăzută de şcolarizare.

Printre cele mai dificile probleme pe care le întâmpină aceşti tineri sunt găsirea unei locuinţe şi a unui loc de muncă.

„Ca răspuns la nevoia identificată, săptămânal, în cadrul Centrului Social Maria Rosa, câţiva tineri, participă la un curs de instruire cu scopul obţinerii abilităţii de scriere şi de citire. Aceste cursuri sunt susţinute de o voluntară din cadrul asociaţiei, Cornelia Vesea care îşi dedică timpul, în învăţarea acestor tineri, îmbinând utilul cu plăcutul, acaparându-le atenţia prin aplicarea de diverse metode de învăţare care stârnesc implicarea şi motivaţia acestora în a însuşi abilităţile imperios necesare integrării lor. Cu o privire blândă şi o voce caldă le transmite lecţiile necesare pentru o viaţă nouă”, mai informează Alina Gherasim.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !