Carte îndelung așteptată

De Crina Dobocan
Carte îndelung așteptată
Cititorii și prietenii literaturii sunt invitați la lansarea unei cărți îndelung așteptate a prozatorului orădean Adrian Copăceanu.

Cartea, care se intitulează chiar „Așteptarea”, a apărut recent la Biblioteca Revistei Familia. Autorul este unul dintre cei mai vechi membri ai cenaclului „Iosif Vulcan”, având o îndelungată activitate literară, dar și un anume dezinteres olimpian în a-și promova scrisul. Evenimentul este organizat de Muzeul Țării Crișurilor, Muzeul „Iosif Vulcan”, în colaborare cu Revista Familia, și va avea loc joi, 13 decembrie, de la ora 17:00, la sediul Muzeului „Iosif Vulcan”. Cartea va fi prezentată de scriitorii Ioan F. Pop, Ioan Moldovan și Cătălin Șușu.

„Un prozator de cursă lungă, dar care și-a tot amânat în mod deliberat debutul editorial, invocând fel de fel de motive, reale sau imaginare, este Adrian Copăceanu. Autor de factură balzaciană, cu mari disponibilități de povestitor, acesta privește cu o oarecare reticență experimentele postmoderne ale scriiturii, dar şi avatarurile mediului literar actual. Într-o vreme în care mulți sunt tentați să publice mai mult decât au scris, el a căpătat o oarecare notorietate locală tocmai prin faptul că tot scrie proză din greu, dar nu prea publică, sporind misterul creat în jurul demersului său literar. Puținele proze apărute cu parcimonie în unele reviste literare reliefează capacitățile unui condei tenace, cu lecturi profunde, bine asimilate, unul predispus să se desfășoare pe un amplu registru narativ”, a spus scriitorul Ioan F. Pop.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !