Căsuța de Turta Dulce ajunge la Ineu

De Alexandru Guiaș
Căsuța de Turta Dulce ajunge la Ineu
Spectacolul de teatru intitulat „Căsuţa de turtă dulce” (după povestea „Hansel şi Gretel” a fraţilor Grimm) ajunge miercuri, 9 decembrie, la copiii din comuna Ineu de Criş.

La iniţiativa Asociaţiei Culturale D’ART şi cu acordul finanţatorului de proiect se va organiza o reprezentaţie suplimentară faţă de indicatorii asumaţi. Grupul-ţintă direct al acestui proiect este reprezentat de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani din mediul rural bihorean, care vor participa la spectacolele de teatru şi la atelierele de promovare a toleranţei inter-etnice. Spectacolul şi atelierul de promovare a toleranţei sunt organizate cu sprijinul Fundaţiei Ruhama şi al Primăriei Comunei Ineu de Criş.

Asociaţia Culturală D’ART a organizat în perioada octombrie-noiembrie 2015, pentru copiii din 5 localităţi bihorene defavorizate spectacolul de teatru „Căsuţa de turtă dulce” (după povestea „Hansel şi Gretel” a fraţilor Grimm). În cadrul spectacolului (din comunele Sânnicolau Român, Oșorhei, Pomezeu, Borş şi Nojorid) au fost promovate elemente specifice identităţii culturale rrome, în special prin includerea în cadrul acestuia a unui fond muzical pe teme specifice etniei. De asemenea, la finalul fiecărui spectacol au fost organizate ateliere de promovare a toleranţei inter-etnice prin teatru.

„Căsuţa de turtă dulce” este un spectacol de teatru cu păpuşi şi marionete,pentru copiii din mediul rural,finanțat în cadrul Programul PA17/RO13 „Promovarea diversității în cultura și artă în cadrul patrimoniului cultural european”, printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !