Ce cauta angajatorii bihoreni in prezent?

De Dan Birta
1Comentariu
Ce cauta angajatorii bihoreni in prezent?
Bucătari, ospătari, operatori CNC, montatori subansamble, mecanici auto sunt meseriile cerute pe piaţa muncii.

Milionar în lire sterline ca Jamie Olivier sau, măcar, câştigător al concursului Master Chief în valoare de 50.000 de euro. Poate fi una dintre şansele şomerilor bihoreni care participă la cursurile de bucătari organizate de AJOFM Bihor în această perioadă. Cu o avere de peste 150 de milioane de lire sterline, Jamie Olivier se află pe poziţia 501 în topul celor mai bogaţi britanici, conform Sunday Times.

Cursuri

Potrivit lui Maricica Juca, purtătorul de cuvânt al AJOFM Bihor, pe lângă cursul de bucătar, aflat în derulare, în prezent se fac înscrieri pentru cursurile de cameriste şi ospătari. „Alte cursuri care urmează să înceapă în perioada următoare sunt: lucrător comercial, patiser, mecanic auto, operator maşini unelte cu comandă numerică CNC, lucrător în electronică şi automatizări, limba engleză şi un curs de agent de curăţenie finanţat din fonduri europene”, ne-a informat Maricica Juca. Trebuie specificat că aceste cursuri sunt gratuite pentru şomeri. „Este bine de ştiut că aceste cursuri sunt pentru meserii care au mare căutare pe piaţa muncii”, a specificat purtătorul de cuvânt al instituţiei bihorene.

Locuri de muncă

Că spusele lui Maricia Juca sunt adevărate reiese şi din oferta de locuri de muncă de la „Bursa generală a locurilor de muncă” din 27 aprilie şi din anunţurile de angajări din presa locală. Astfel, la „Bursă”, ATP Exodus oferea celor interesaţi cinci locuri de muncă în meseria de mecanic auto. Euroam Industries şi GMAB aveau zece locuri de muncă pentru operatori CNC şi zece în domeniul proiectării asistate. Comau Romania angaja şapte frezori CNC. Şi salariile oferite de aceste societăţi nu sunt deloc mici.

Tot la „Bursă”, SC Turism Felix oferea două locuri de muncă pentru bucătari şefi, zece pentru bucătari şi zece pentru ospătari, multe dintre ele la Hotel Internaţional, care poate deveni o rampă de lansare pentru cei care doresc să lucreze ulterior în străinătate.

În acelaşi domeniu al turismului, Hotel Continental avea trei posturi pentru bucătari, trei pentru ospătari şi două pentru cameriste.

Lucrătorii comerciali şi casierii au avut de ales între Metro, Rewe Romania şi Carrefour.

„Dintre cele 1.350 de persoane care au participat la «Bursă», 635 au fost selectate în vederea angajării”, a precizat Maricica Juca.

Factbox

Statistica „Bursei”

Firme contactate 90

Firme participante 33

Posturi oferite 440

Participanţi 1.350

Participanţi selectaţi 635

 

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor