Ce trebuie sa contina un CV

Ce trebuie sa contina un CV
Majoritatea firmelor agreeaza CV-ul de tip european, standardizat, unic si complex. Pentru a fi competitiv, un CV trebuie sa cuprinda anumite elemente-cheie, fara de care obtinerea postului dorit poate ramâne o himera.

O data cu evolutia economiei românesti, criteriile de selectare a fortei de munca sunt tot mai complexe, fapt pentru care CV-ul candidatului trebuie sa fie perfect structurat.
„Cel mai agreat tip de CV este cel european. Spre acesta se îndreapta cererile a tot mai multor firme, pentru ca este un CV standardizat, unic si complex”, a precizat Sorina Bradea, senior consultant la o firma care are printre obiectele de activitate si recrutarea de personal.

Avantajul acestui tip de CV este ca poate fi descarcat de pe Internet. „Ceea ce este important atât din punctul de vedere al candidatului, cât si al firmei de recrutare, este ca informatiile furnizate în CV sa poata fi sustinute si probate la interviu”, a subliniat persoana citata mai sus.

Componentele unui CV

Componentele principale ale unui CV sunt: informatii personale (nume si prenume, data si locul nasterii, adresa si numar de telefon, adresa e-mail), experienta profesionala (denumirea angajatorului, perioada, sectorul de activitate, principalele activitati si responsabilitati), studii si stagii de practica (denumirea institutiei, perioada, anul absolvirii, principalele subiecte parcurse, tipul calificarii obtinute), aptitudini si competente personale, nu neaparat certificate, limbi straine (nivelul pentru scris, vorbit, citit), alte competente (sociale, organizatorice, tehnice), permis de conducere si alte informatii aditionale (recomandari).

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !