Cel mai mare contract de finanțare a fost semnat pentru Băile 1 Mai

De Veronica Bursaşiu
12Comentarii
Așa ar trebui să arate trama stradală din Băile 1 Mai, după implementarea proiectului
Așa ar trebui să arate trama stradală din Băile 1 Mai, după implementarea proiectului - © Foto: Primăria Sînmartin
Acesta este în valoare de 4.790.000 de euro și are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea stațiunii balneo-climaterice Băile 1 Mai.

Primarul de Sînmartin, Cristian Laza, a semnat la finele săptămânii trecute cel mai mare contract de finanțare pentru comuna Sînmartin. Lucrări de asfaltare a 4 km de străzi și 4,2 km de trotuare.

Pistă de biciclete de 2,4 km. 564 de locuri de parcare, asfaltarea unui drum de 5,50 m lăţime chiar la intrarea în staţiune, cu acostament stânga – dreapta de 50 cm; o pistă de biciclete cu lăţimea de 2-2,5 m, un trotuar, gândit ca o alee pietonală, cu mobilier stradal, cu lăţime variabilă între 3-7 m.

3Laza_10_K

Mai mult, în proiect este prevăzută reabilitarea tuturor reţelele edilitare: apă-canal plus iluminat public, puncte WIFI, sistem de supraveghere video, dar și reabilitarea parcului din Băile 1 Mai, partea din jurul Lacului cu Nuferi, cu pavarea intervalului de la sensul de lângă Pensiunea Perla până la Ştrandul cu Valuri.

Toate aceste lucrări sunt prevăzute în proiectul „Reabilitare și modernizare a stațiunii balneo-climaterice Băile 1 Mai”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, axa prioritară 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului, Prioritatea de investiții 7.1.

Demarează licitațiile

„Valoarea totală a lucrărilor este de 22.547.338,17 lei, din care contribuția proprie a Primăriei Sînmartin este de 482.550,78 lei. Vom demara chiar în această lună licitațiile pentru proiectare și execuție. Dacă Agenția de Dezvoltare Rurală Nord-Vest ne va aproba, pentru a câștiga timp noi am vrea să scoatem la licitație împreună proiectarea și licitația. Mulțumim tuturor celor care au contribuit la realizarea proiectului, acesta fiind cel mai mare contract de finanțare semnat de UAT Comuna Sînmartin”, ne-a precizat primarul Cristian Laza.

Șeful Primăriei Sînmartin și-a propus ca lucrările să se finalizeze înainte de termen, cel târziu în vara lui 2020.

3Baile-1-Mai-2_20_K12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor