Cele mai ofertate joburi în UE

De Dan Birta
Reactualizat la:
Cele mai ofertate joburi în UE
Infirmierii, bucătarii, şoferii, măcelarii şi inginerii de diferite specializări au şanse de angajare în UE.

Cele mai căutate meserii pe piaţa forţei de muncă din Uniunea Europeană, potrivit site-ului mobilităţii europene, Eures, provin din Marea Britanie, Germania, Irlanda, Cehia şi Olanda.

În Marea Britanie este nevoie de 60 angajaţi pentru îngrijit persoane la domiciliu. Condiţia de bază este cunoaşterea limbii engleze la nivel B1. Au şanse în plus candidaţii care posedă permis de conducere. Salariile oferite pornesc de la 8,10 lire pe oră.

Tot din Marea Britanie există o ofertă pentru 50 de bucătari. Aceştia trebuie să cunoască limba engleză nivel A2. Oferta salarială este cuprinsă între 15.000 şi 25.000 de lire.

În Germania este nevoie de opt ingineri mecanici cu studii de masterat finalizate. Activitatea acestora presupune design 2D/3D şi coordonarea sistemelor de rutare şi ambalare, elaborarea şi coordonarea conceptelor pentru instalarea şi protectia cablurilor. Aceştia trebuie să cunoască majoritatea componentelor electrice, arhitectura şi caracteristicile autovehiculelor, precum şi aplicatii Microsoft Office.

Este necesar permis de conducere categoria B şi cunoaşterea limbii engleze. Tot din Germania şi tot din domeniul automotive provine o ofertă de angajare pentru opt ingineri electronişti.
În Irlanda au şanse de angajare ciontolitorii tranşatori de carne, pentru aceştia fiind disponibile cinci posturi. Se oferă un salariu minim de 9,15 euro/pe oră, dar este necesară cunoaşterea limbii engleze nivel B2.

Olanda oferă trei posturi de dulgheri, cu un salariu cuprins între 350 şi 400 de euro pe săptămână. De asemenea, se cere cunoaşterea limbii engleze sau germane la nivel de conversaţie.

Şoferii de camion au şanse de angajare în Cehia, pentru aceştia fiind disponibile aproape 20 de joburi. Se cere cunoaşterea limbii cehe sau engleze. Salariile oferite pornesc de la 950 de euro pe lună.

Pentru majoritatea posturilor, angajarea se face pe durată nedeterminată. Informaţii suplimentare pot fi obţinute de la consilierul Eures de la AJOFM Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !