Centru de zi pentru copii în valoare de peste 300 000 de euro

De Crina Dobocan
Centru de zi pentru copii în valoare de peste 300 000 de euro
Piatra de temelie a noului Centru de Zi pentru copii a fost pusă, săptămâna trecută, la Ioaniș.

Asociația Caritas Eparhial Oradea a pus piatra de temelie a unui nou Centru de zi pentru copii.

Slujba de sfințire a locului unde va funcționa Centrul „Sfântul Martin” a fost oficiată de părintele protopop Zorel Zima și părintele paroh Mircea Boța, în prezența copiilor, beneficiari ai viitorului centru, a președintelui asociației, preot Olimpiu Todorean, a responsabilului de proiect, Adela Popa-Ghițulescu, și ai angajaților asociației.

„Valoarea totală a proiectului este estimată la suma de 320.000 euro și preconizăm că începând cu luna octombrie 2018 copiii să beneficieze de un centru nou conform standardelor europene și a legislației în vigoare”, a arătat preotul Todorean.

Facilități

Centrul va avea șase săli pentru activitățile educative, bucătărie proprie, sală de mese, centrală proprie și teren de sport.
„O mare parte dintre locuitori din Ioaniș nu au venituri în afara alocației copiilor și sunt neșcolarizați. Copiii care provin din aceste familii se afla în risc de abandon școlar.

Odată cu realizarea construcției, în Ioaniș, va funcționa un centru de zi destinat copiilor cu vârsta între 6 și 16 ani”, a arătat preotul Olimpiu Todorean.

De serviciile centrului vor beneficia un număr de 50-80 de copii. În centru, copiii vor consuma mâncare caldă în fiecare zi și vor avea șansa de a fi educați și de a avea un viitor.

Voluntarii și angajații Centrului îi vor ajuta pe copii să își pregătească temele pentru școală, vor face meditații școlare, vor pregăti activități educative informale, formale și non-formale, activități recreative și activități de creație.

Fondatorii centrulului și-au propus să-i ajute pe copii să devină persoane autonome, corecte, cinstite și responsabile, să se respecte pe sine și pe ceilalți. Centrul de zi le va asigura copiilor un mediu adecvat pentru a crește și a se dezvolta armonios, ajutând-i să se integreze în societate.

„Serviciile sociale oferite în cadrul Centrului de Zi «Sfântul Martin» vor fi servicii sociale specializate care au ca scop asigurarea zilnică a unui meniu cald și prevenirea abandonului școlar prin asigurarea unor condiții armonioase de creștere, educare și formare socială și profesională”, a adăugat președintele Caritas Eparhial Oradea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !