Centru Respiro de 300.000 de euro

De Veronica Bursaşiu
Viitorul Centru Respiro
Viitorul Centru Respiro
O parte din bani ar urma să fie strânşi la Gala Femeilor de succes care va avea loc pe 5 martie.


Bordul Asociaţiei Piticot a fost sensibilizat de greutăţile de tot felul pe care le au familiile care au persoane cu handicap în îngrijire. De-a lungul anilor, din cauza lipsei de servicii alternative şi complementare, a acumulării oboselii, părinţii copiilor cu dizabilităţi se rup de viaţa lor anterioară, renunţă chiar şi la cele mai simple bucurii ale vieţii în afara îngrijirii propriului copil. Centrul de tip Respiro reprezintă o locaţie, un spaţiu, o zonă de confort încare sunt aduşi copii/adulţi cu probleme speciale pentru a oferi un moment de răgaz/relaxare/repaus pentru apartinători / asistenti maternali. Beneficiarii proiectului Asociaţiei Piticot de tip RESPIRO sunt în mod direct copiii (cu vârste cuprinse între 0-18 ani), care sunt ingrijiţi de către asistenţi maternali/membri ai familiei ca beneficiari indirecţi.Acest centru reprezintă o alternativă viabilă pentru asistenţii maternali în vederea oferirii acelui răgaz necesar refacerii fizice şi psihice pentru continuarea îngrijirii persoanei aflată în întreţinere cu probleme speciale.

Lista afecţiunilor celor care vor putea beneficia de supraveghere în Centrul Respiro din Mădăras e lungă: dezvoltare incompletă a funcţiilor mentale şi psihosociale fără tulburări de comportament care generează manifestari agresive, handicap asociat care necesita ingrijire speciala (deficiente mentale); deteriorarea/regresie a funcţiilor intelectuale, boli care afectează primar, direct şi selectiv creierul ; persoane dependente de îngrijire; afectarea funcţiilor vederii, auzului, vestibulare, afectarea vocii, afectarea funcţiilor sistemului cardiovascular, hematologic, imunitar şi respirator, funcţiile sistemului digestiv, metabolic şi endocrin, funcţiile urogenitale, funcţiile neuro musculoscheletice şi ale miscărilor aferente, funcţiile pielii. De ce se construieşte acest centru la Mădăras? Deoarece acolo Asociaţia Piticot a găsit cea mai deschisă administraţie din judeţ gata să găsească o soluţie la o problemă reală. Primăria Mădăras a pus la dispoziţia Asociaţiei o clădire de peste 300 mp şi un teren de peste 1000 mp. Cei care doresc să sprijine acest proiect o pot face prin donaţii online pe www.piticot.org sau în conturile Asociaţiei Piticot. Pe termen lung, centrul este gândit să funcţioneze pe baza unui contract cu Casa de Asigurări.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !