Centrul de primire fier vechi de pe Oneştilor, demolat

De Cristina Ghilea
5Comentarii
Centrul de primire fier vechi de pe Oneştilor, demolat
Primăria consideră acest fapt ca o victorie în campania de mutare a acestor depozite în afara oraşului.

O parte a centrului de primire fier vechi de pe strada Onşeştilor a fost expropriată, diferenţa a fost cumpărată de Primărie şi întreaga şandrama este, acum, una cu pământul. Prin directorul adjunct al Direcţiei Patrimoniu Imobiliar, Cristian Popescu, Primăria salută momentul ca o reuşită în campania de mutare a firmelor cu acest profil de activitate în afara oraşului. „Am închis, astfel, punctul de pe strada Oneştilor. Pentru noi este o mare victorie. Dintre aceste activităţi, care atrag anumite categorii de persoane, mai este în funcţiune doar cel de pe strada Meşteşugarilor. Toată zona de pe strada Oneştilor este în demolare. Înainte, aici era o mizerie de nedescris, resturi de toate felurile, mai ales cele de la cablurile de pe care s-a înlăturat protecţia de plastic”, spune adjunctul.

Centrul de colectare fier vechi a fost expropriat la pachet cu un ansamblu de 11 locuinţe, pentru a face loc unor căi de acces pe relația str. Barcăului – str. Oneștilor – str. Simion Bărnuțiu. Amplasamentul a fost predat de curând, lucrarea are în vedere realizarea unui sens giratoriu pe str. Oneștilor, la intersecție cu celelalte două străzi, Barcăului și Simion Bărnuțiu, şi este executată de firma Drum Inserv Zalău, cu termen de finalizare de 3 luni din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Investiția presupune lucrări la terasamente, crearea unui sistem rutier nou, cu patru bretele carosabile care intră în sensul giratoriu, amenajarea de trotuare, amenajarea pistei de biciclete, realizarea canalizării pluviale, a semnalizării rutiere, dar și a sistemului de iluminat public aferent. Valoarea contractului de lucrări este de 792.852,24 lei (fără TVA).5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor