Cer parcările înapoi!

De Cristina Ghilea
15Comentarii
Cer parcările înapoi!
Vecinii din imediata proximitate se opun cu motivul că nu doresc larmă auto sub ferestre. Primăria optează pentru spaţiu verde!

Orădenii dintr-un bloc de pe Strada Podului cer amenajarea spaţiului dintre blocuri aşa cum a fost acesta înainte de şantierul magistralelor de pe Dacia, ca teren pentru parcări.

Primăria le-a transmis că, dată fiind opoziţia celor din blocul vecin, terenul va deveni spaţiu verde.

Schimb de adrese

„Prin prezenta, locatarii blocului B12 aparţinând AS Podului 5, vă rugăm respectuos să ne ajutaţi să putem amenaja fostul loc de parcare distrus în urma lucrărilor de reabilitare subterană deoarece suntem 34 de apartamente şi avem doar câteva locuri de parcare, poate chiar şi cu taxă”, sună una dintre cererile depuse de petenţi la Primărie, la finalul anului trecut, semnată de administratorul de asociaţie.

În numele reclamanţilor, aceasta arată că oamenii se simt pedepsiţi că le-a fost îngrădit accesul dinspre B-dul Dacia pe terenul folosit înainte ca parcare, actualmente parţial amenajat ca spaţiu verde.

reclamatie parcari dacia (8)

Corespondenţa acestora cu Primăria a presupus mai multe schimburi de adrese datând de prin 2014.

Dialogul în scris a pendulat de la „se va aduce terenul la stadiul iniţial”, trecând prin „în zonă sunt în curs lucrări de canalizaţie privind amplasarea în subteran a reţelelor de comunicaţii electrice şi doar după finalizarea acestora se va relua discuţia în vederea amenajării zonei, adică în 2015” până la răspunsul final – stâlpişorii care barează accesul dinspre Dacia au fost montaţi la cererea unei asociaţii de proprietari din zonă şi „zona în discuţie va rămâne cu destinaţia de spaţiu verde”.

Furioşi

În spatele blocului în cauză, cel cu şapte etaje, ultimul pe dreapta, pe Dacia, Primăria a amenajat mai multe locuri de parcare dar acestea sunt insuficiente, susţin reclamanţii.

În faţa blocului, pe o platformă betonată recent, sunt alte nouă locuri de parcare. Oamenii din B 12 cer dublarea spaţiului alocat parcărilor, aşa cum, spun ei, era înainte de şantier.

„Nu ar fi o problemă că e închis spre Dacia, se poate intra şi din curtea blocului”, spune Rozalia Jurău, reclamantă. „Noi, 34 de apartamente, nu avem unde parca. Şi noi plătim taxe, e strigător la cer. Cine i-au pus să facă blocurile unul în altul.

reclamatie parcari dacia (3)

„Au venit la faţa locului doamnele de la Primărie, în ziua când am fost noi în audienţă, anul trecut în noiembrie. Ne-au spus că nu pot face decât partea din faţă, au făcut aici în faţă şi au spus că atunci când termină RDS-ul fac şi restul.

Când au terminat, Primăria ne-a trimis răspuns că va reface la forma iniţială. Văzând că nu au venit în decembrie, noi am pus pietriş. Acum parcăm unde apucăm. Plin e pe trotuar şi peste tot, seara. Unii au primit şi amendă”, relatează Rozalia Jurău.

„Noi suntem de acord să nu se circule spre Dacia dar să se facă parcare”, cere şi vecinul său, Mădăras Francisc. Acesta insistă că terenul dintre blocri, până la un metru de blocul vecin, ar ţine de strada Podului, pe care se află şi blocul său.

Nu vor parcări sub geam

Petenţii au produs o listă cu persoane din blocul vecin care nu sunt deranjate de amenajarea parcărilor în vecinătate. Între aceştia nu figurează, însă, şi proprietarii apartamentelor de la parter, care se declară deranjaţi de ideea de a avea parcare sub geam.

Susţin, de asemenea, că terenul în cauză ar ţine de blocul lor, construit cu mult înainte de cel de pe Podului şi că, în timp, petenţii de azi şi-ar fi putut amenaja parcările doar cu bunovoinţa celor azi deranjaţi.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor