Cere o factură mai mică la încălzire

Liviu Sabău Popa
Liviu Sabău Popa
Consilierul local PSD Sabău crede că Primăria trebuie să ajute orădenii cu banii primiţi de la Guvern, pentru gazul CET-ului.

Consilierul local PSD Liviu Sabău Popa este critic cu Primăria Oradea, acuzată că, deşi primeşte de la Guvern bani pentru noul CET pe gaz, orădenii nu simt nimic în factură. Sabău se referă la fondurile cerute acum de municipalitate la Guvern – 40 milioane de lei – pentru achitarea gazului, devenit materie primă la CET.

Sabău face referire la ajutorul venit de la Guvern anul trecut – 30 milioane de lei – pentru termoficarea din Oradea şi se arată nemulţumit că orădenii nu au simţit ajutorul guvernamental în factură. De ce?

„Primăria preferă sa cheltuiască pe investiții banii veniţi de la Guvern, ceea ce nu e normal”, consideră Liviu Sabău Popa.

Pesedistul opinează că dacă şi în acest an Guvernul va ajuta Primăria, atunci orădenii vor trebui să simtă ajutorul în factura la încălzire, obligatoriu mai mică, iar Primăria ar avea datoria să crească subvenţia la încălzire, nu să o scadă până spre zero.

Prea multe parcări în proiect

PSD Oradea critică ideea primarului Bolojan de a amenaja încă o parcare supraetajată în Centru, în condiţiile în care, în proximitate sunt deja parcări în uz (cea de la Tribunal) sau în execuţie (cea de pe Independenţei). Consilierul local Liviu Sabău Popa aduce în discuţie şi fosta bază sportivă Voinţa, dar şi parcarea supratetajată dorită în curtea Primăriei – două proiecte mai vechi ale municipalităţii, nepuse în practică.

„În afara ca se duc mașinile acolo, la baza Voinţa, nu ştiu la ce mai foloseşte baza”, spune pesedistul, nemulţumit că Primăria a desfiinţat terenurile de tenis, dar parcarea nu s-a mai făcut. Însă primarul Ilie Bolojan nu a renunţat la idee, în ciuda lipsei avizului de la Cultură, necesar datorită proximităţii monumentului istoric în care funcţionează Colegiul Naţional Mihai Eminescu.

Sabău nu înţelege nici ideea de a realiza o parcare supraetajată în curtea Primăriei, ce presupune demolări, câtă vreme, arată acesta, „există o parcare pe strada Tudor Vladimirescu şi nu sunt necesare demolări”. Liderul PSD Bihor a îmbrăţişat poziţia consilierului local PSD, Mang arătându-se sceptic în privinţa realizării proiectului de parcare din curtea Muzeului Iosif Vulcan. Scepiticismul său este motivat de nerealizarea parcării din curtea Primăriei, a celei de la Voinţa, dar şi de întârzierile parcării subterane de lângă Criş.22Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor