„Ciao, Italia!”, premieră cu actori din Tinca

Trupa de teatru din Tinca
Trupa de teatru din Tinca
O seară fierbinte de iunie, … o trupă de teatru de amatori, … un profesor coordonator, … o scenă minunată la Centrul Cultural Tinca…


În seara zilei de sâmbătă, 13 iunie, a avut loc ultima premieră a Trupei de teatru și film „Actori Amatori” Tinca, din stagiunea 2014-2015, cu prezentarea piesei de teatru „Ciao, Italia!”, o comedie muzicală italiană, inspirată din „Îndrăgostiții din Ancona”, scrisă de Vajda Katalin, tradusă din limba maghiară, modificată și adaptată pentru liceu de prof. Iuliu Orban.

În deschiderea programului, cu ocazia închiderii stagiunii, a avut loc premierea tuturor actorilor amatori tincani, care au apărut în piesele de teatru realizate de-a lungul stagiunii. Pe lângă diplomele obținute, „artileria grea” din trupa de teatru, cei care au jucat în toate spectacolele stagiunii, au fost răsplătiți cu câte o carte și o statuetă „Oscar” în miniatură pentru munca depusă. Renumitul mafiot Tomao, interpretat de Călin Lăzuran, locuieşte, alături de mama sa, dona Matilde (Dorina Negrean), fiica sa, bâlbâita Lucia (Elena Vidican) şi servitoarea casei, Dorina (Oniga Olimpia), în centrul oraşului Napoli. În piaţetă mai locuiesc Agnese, fosta iubită a lui Tomao (Dorina Ungur), care are deschisă o pensiune şi Antonella (Carmen Monica Anton) care are deschisă a cafenea.Tomao se va îndrăgosti de moldoveanca Marina, cazată la Agnese, care soseşte în Napoli cu un scop: să-l găsească pe Giovanni / Neluţu (Horia Blidar). Acesta este scenariul ultimei premiere din această stagiune a actorilor amatori din Tinca.

Piesa de teatru „Ciao, Italia!” a fost apreciată de publicul prezent într-un număr mare, fiind aplaudată la scenă deschisă minute în șir. Momentele haioase, răsturnările de situații, jocul de lumini, dar și muzica italiană veche, au fost pe placul publicului tincan, dar și a invitaților, membrii Good Life Performers. Actorii amatori, care au încântat spectatorii, au fost elevii Liceului Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca – Călin Lăzuran, Elena Vidican, Sebastian Ghebu, Horia Blidar și Victoria Lăzău, doamnele profesoare Carmen Monica Anton și Dorina Negrean, doamna profesor pentru învățământul preșcolar de la G.P.P nr. 1 Tinca, Olimpia Oniga, doamna funcționară de centru a liceului Nicolae Jiga. O prestație deosebită a avut noua membră a trupei de teatru, domnișoara farmacistă Patricia Birău, în rolul moldovencei Marina, care a fascinat publicul cu talentul deosebit de care a dat dovadă, pe parcursul a 2 ore.

În închiderea stagiunii, elevul Călin Lăzuran, îndrumat și pregătit de coordonatorul trupei, domnul director adjunct al liceului tincan, prof. Orban Iuliu, va prezenta pe data de 24 iunie, o scurtă scenetă despre folclorul și tradițiile românești, în cadrul unor evenimente ce vor avea loc la școala Externato Lisbonense din orașul Funchal, Insula Madeira, Portugalia.

Trupa de teatru și film „Actori AmatoriI” Tinca își va relua activitatea în luna octombrie, cu stagiunea 2015-2016. Vă așteptăm la spectacolele noastre viitoare!

Prof. IULIU ORBAN0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !