Cine plătește pentru păgubiții Astra Asigurări după intrarea în faliment?

Cine plătește pentru păgubiții Astra Asigurări după intrarea în faliment?
Astra Asigurări a intrat definitiv în faliment, au stabilit judecătorii Curţii de Apel Bucureşti, prin respingerea tuturor contestaţiilor formulate împotriva hotărârii luate de prima instanţă.

Potrivit art. 266 alin. (2) din Legea nr. 85/2014 de la data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului, Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) este în drept să efectueze plăţi din disponibilităţile acestui fond, în vederea achitării sumelor cuvenite creditorilor de asigurări.

O decizie mult aşteptată de toată lumea, dar mai ales de păgubiţii Astra Asigurări, care, începând de săptămâna aceasta, îşi vor putea primi sumele de bani aferente prejudiciilor suferite ca urmare a accidentelor de circulaţie produse din culpa asiguraţilor Astra. Sumele de bani vor fi achitate de Fondul de Garantare a Asiguraţilor, care a preluat cele 57 de mii de dosare de daună ale societăţii de asigurări. Păgubiţii Astra Asigurări au aşteptat luni de zile rezolvarea cererilor pe care le-au depus, fiind nevoiţi să îşi achite singuri contravaloarea reparaţiilor autoturismelor personale. Până la decizia definitivă a Curţii de Apel nimeni nu şi-a putut primi banii.

Termenul până la care păgubiţii Astra mai pot depune cererile de deschidere a dosarelor de daună la Fondul de Garantare este 23 mai 2016, termen, care, cel mai probabil, va fi prelungit. Detaliile privind demararea plăţilor către creditorii de asigurări ai Societăţii de Asigurare Reasigurare Astra SA – în faliment, vor fi furnizate în cadrul unei conferinţe de presă ce va fi organizată de FGA miercuri, 4 Mai 2016.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !