Cipru, bijuteria Mediteranei

Cipru, bijuteria Mediteranei
Cipru, fermecătoarea insulă din Marea Mediterană, a sedus și a inspirat generații întregi de călători. Locul în care s-a născut zeița Afrodita, acest tărâm este un amestec rafinat de influențe otomane, grecești, persane, britanice și ruse, care a contribuit la istoria și cultura fascinantă a Ciprului.

Cipru e ca un miez de floare, având drept petale două mări – Egeea şi Mediterana – şi trei continente – Europa, Asia şi Africa.

Cipru e unul dintre cele mai tulburătoare teritorii mediteraneene pe care merită să le explorezi într-o viaţă de om. Unii se vor duce poate pentru plajele perfecte, alţii pentru munţii înalţi de aproape 2.000 de metri, împăduriţi până-n vârf, parfumaţi de-atâtea plante aromatice câte cresc pe pajiştile lor.

Orașele de coastă, Limassol, Larnaca, Aiya Napa, au o atmosferă e foarte primitoare, iar în afara orașului nu auzi decât marea, care nu are niciodată valuri mai mari de 20 cm, uneori este oglindă și incredibil de albastră.

Cel mai popular oraș din Cipru, Larnaca este și principala stațiune turistică de pe insulă. Atmosfera relaxantă este motivul principal pentru care Larnaca este atât de îndrăgită de turiștii străini, precum și serviciile ireproșabile și plaja minunată. Dar, dacă vrei să descoperi farmecul local atunci trebuie să explorezi vechiul cartier turcesc numit Skala și să descoperi superba biserică Agios Lazaros. În vestul orașului poți vizita un lac cu apă sărată unde, primăvara, își fac veacul o mulțime de păsări flamingo simpatice.

Limassol este al doilea oraș ca mărime din Cipru și găzduiește Portul Limassol, cel mai mare centru de transport de pe insulă și un punct important în comerțul din Mediterana. În ultimii ani, Limassol a devenit și un important centru turistic și cultural, în special datorită ruinelor antice de la Kourion și a Teatrului Limassol. Acest oraș fascinant găzduiește și două dintre cele mai importante evenimente din Cipru: Carnavalul, ce are loc în perioada februarie – martie, și Festivalul Vinului, în septembrie.

Cea mai populară din Cipru, plaja Nissi se află în stațiunea Ayia Napa și este faimoasă pentru viața de noapte vibrantă. Tinerii se înghesuie pe nisipul fin alb pentru a se delecta cu cocktailuri delicioase în timp ce un DJ întreține atmosfera zi și noapte. Apa nu foarte adâncă și perfect curată face din plaja Nissi locul ideal pentru bălăcit, în timp ce pasionații de sport pot prctica windsurfing și paragliding.

Descoperă alături de Transilvania Travel Services cele mai atractive destinații pentru vara 2017. Urmărește-ne online în fiecare marți!

Helen Pater
Managing Director
Transilvania Travel Services SRL
410032,Republicii nr.31,Oradea,Bihor
tel:00.40.259.447.071; 00.40.259.476.975
email:helen@transilvaniatravel.ro – personal
office@transilvaniatravel.ro – ticketing si transport
ibusz@transilvaniatravel.ro – oferte turistice
www.transilvaniatravel.ro

Advertorial!