Circulație deviată în intersecția Calea Aradului – Oneștilor – Aviatorilor

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
6Comentarii
Circulație deviată în intersecția Calea Aradului – Oneștilor – Aviatorilor
Conducerea OTL SA anunţă că va înlocui garniturile de tramvai de pe Linia 2 cu autobuzele liniei temporare T2 doar după ce se va tăia linia actuală.

Marți începe organizarea de şantier din Calea Aradului, pentru realizarea unei linii noi de tramvai şi pentru amenajarea unei noi legături cu Ioşia, în locul celei actuale. Primăria anunță că din 7 mai și până la data de 5 iulie 2019, circulația rutieră în intersecția Calea Aradului – str. Oneștilor – str. Aviatorilor va fi direcţionată altfel decât în prezent.

Traficul va fi deviat prin aceeași intersecție prin amenajarea unui sens giratoriu temporar și prin separatoare de sens pe Calea Aradului – direcția de mers dinspre Aeroport spre Biserica Emanuel.

„Deocamdată îşi fac organizarea de șantier. În momentul în care începe efectiv lucrarea, când se taie linia de tramvai pentru reaşezarea pe noul traseu, oprim tramvaiul şi introducem, în compensare, două autobuze”, spune directorul OTL SA, Mircea Pop.

În cadrul lucrării „Extindere linie nouă de tramvai pe traseul Calea Aradului – str. Făgărașului și legătura cu str. Dimitrie Cantemir” se va replica, la altă scară, ceea ce s-a făcut anul trecut în intersecţia Primăriei – Decebal – Calea Aradului.
Astfel, într-o primă fază e programată intervenţia pe str. Aviatorilor, cu o nouă legătură spre Centru. Curba care intră în str. Aviatorilor se modifică, precizează directorul tehnic al OTL SA, Adrian Revnic.

Abia după aceea se va face ieşirea cu calea ferată pe Calea Aradului, spre ieşirea din oraş. Concomitent, se lucrează pe tronsonul Calea Aradului – sala polivalentă.

Cea mai vizibilă modificare în teren va fi amenajarea unui mic sens giratoriu în dreptul localului Casa Piraţilor.
Conform conducerii OTL SA, clienţii Liniei 2 nu ar trebui să simtă un disconfort prea mare, pentru că autobuzele care intră în loc ar urma să circule cu frecvenţă mai mare decât cea a tramvaielor.
Lucrarea din intersecţie este estimată la 45 de zile, urmate de alte cel puţin 28, pentru întărirea betonului turnat şi pentru asfaltare.

 6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor