Clujenii fac tot, la fosta Piaţă Rogerius

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
2Comentarii
Lucrări în stadiu avansat la fosta Piaţă Rogerius Foto: PMO
Lucrări în stadiu avansat la fosta Piaţă Rogerius Foto: PMO
Aceeaşi firmă care execută lucrările la viitorul Centru de afaceri ce înlocuieşte Piaţa Rogerius va realiza şi pasajul pietonal subteran, care va lega Centrul de afaceri cu produse agroalimentare de viitoarea parcare subterană din faţa Spitalului Municipal.

Trustul de Instalaţii Montaj şi Construcţii Cluj a câştigat şi licitaţia pentru construcţia pasajului pietonal care va trece pe sub liniile de tramvai, astfel încât cei ce vor ajunge cu maşina la viitorul Centru de afaceri, fosta Piaţă Rogerius să ajungă din parcare la piaţă fără să fie nevoiţi să treacă strada.
Lucrările în valoare de 443.000 lei vor trebui finalizate în termen de 75 de zile.

Primăria informează că la 13 luni de la predarea amplasamentului, lucrările la tronsonul II al Centrului de afaceri cu produse agroalimentare din Rogerius sunt în stadiu avansat, urmând să fie finalizate până la sfârşitul lunii martie.

Şi lucrările la celelalte tronsoane ale noii pieţe agroalimentare din Rogerius sunt în grafic, transmite municipalitatea. Primul tronson al clădirii, aflat în partea dinspre strada Pascal, a fost predat în folosinţă de către ADP în luna octombrie 2014, iar tronsonul 2 – partea din mijloc a fostei Pieţe Rogerius, flancat de tronsonul 1 şi 3, precum şi de străzile Predeal şi Sadoveanu, urmează să fie predat şi el în această primăvară.

În ceea ce priveşte tronsonul III, cu frontu la str. Corneliu Coposu, tronson care cuprinde sectorul panificaţie, sectorul produse bio şi apicole, sectorul produse împachetate şi tradiţionale şi sectorul flori – acesta se va finaliza până la sfârşitul lunii iunie, împreună cu o terasă deasupra clădirii, respectiv modulul de urcare la acesta, informează PMO.

Structura centrului de afaceri este realizată din prefabricate, iar pe deasupra clădirii va fi amenajat un parc cu terase şi bănci. Încălzirea este realizată prin pardoseală, pe bază de curent şi pompe de căldură, pentru o parte din energie urmând să fie folosite şi panouri solare.

Proiectul este finanţat prin fonduri transfrontaliere Hu – Ro, partea maghiară realizând în cadrul programului un incubator de afaceri la Debreţin. Bugetul aferent investiţiei pe care Municipiul Oradea o va realiza este 6.705.313,40 euro, cu TVA inclus.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor