CN de judo, echipe de juniori

La Sala Sporturilor „Antonio Alexe” va avea loc sâmbata, cu începere de la ora 10, etapa finala a CN pentru echipe de juniori (sub 20 de ani), masculin si feminin. JC Liberty LPS Bihorul CSM este principala favorita la titlul national, în întrecerea masculina.

Judoul oradean va fi reprezentat în întrecerea baietilor de cel putin doua echipe, JC Liberty LPS Bihorul CSM I, respectiv II, pregatite de antrenorii Alexandru Lungu, Emil Morar si Aurelian Fleis. Nu este exclus ca tehnicienii oradeni sa înscrie în concurs si a treia formatie, care ar urma însa sa fie alcatuita în mare majoritate din cadeti.

Judoka juniori oradeni au cucerit la editia de anul trecut atât titlul national, cu prima echipa, cît si medaliile de argint ale campionatului, cu echipa secunda. De asemenea, juniorii de la Liberty LPS CSM au câstigat la CN individual din acest an nu mai putin de opt titluri nationale (maximum posibil), stabilind o performanta fara precedent în judoul românesc. Este de la sine înteles ca echipele oradene sunt candidate certe la titlu si în întrecerea pe echipe.

Lotul din care vor fi alcatuite cele doua formatii cuprinde urmatorii judoka: Cezar Rusu, Cristian Rupa (60 kg), Dan Fâsie, Szoke Laszlo, Birta Attila (66 kg), Marian Halas, Adrian Merge, David Morar, Veszi Mihaly (73 kg), Octavian Boboc, Adrian Checiu, Razvan Schwartz (81 kg), Daniel Matei, Tiberiu Ababei, Gelil Deniz (90 kg), Balla Zsolt, Andrei Vultur (100 kg), Marius Tigan, Cristian Stanciu, Cornel Pop (+100 kg). La feminin, înscrierea echipei Crisul în competitie va depinde de starea de sanatate a sportivelor, existând numeroase accidentari si indisponibilitati.

Gavril Nutiu