CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice

De Alexandru Guiaș
CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice
Biblioteca Județeană „Gheorghe Şincai” organizează, în parteneriat cu Fundația Progress și Asociația ETIC, lansarea proiectului „CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice”, un proiect derulat în toate bibliotecile din regiunea de nord a României.

La Biblioteca din Oradea evenimentul are loc azi, între orele 11:00-16:00. La nivelul județului Bihor, proiectul este susținut la nivel local de bibliotecarele Talida Bitea (Biblioteca Publică Locală din Nucet), Daniela Gherlea (Biblioteca Publică Locală din Roșia), Anca Laza (Biblioteca Publică din Budureasa), Marinela Aristan (Biblioteca Publică din Mădăras) și Anca Potre (Biblioteca Publică din Sînmartin).

Biblioteca Județeană „Gheorghe Şincai” Bihor va oferi suport în organizarea cursurilor de formare inițială în coding pentru bibliotecari locali și copii, cu rolul de Ambasadori ai proiectului.

Proiectul „CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice” are ca scop crearea unei comunități active de copii, tineri și bibliotecari prin înființarea a 30 de cluburi de coding în 30 de biblioteci publice din 6 județe din diferite zone ale României (Argeș, Vâlcea, Gorj, Timiș, Bihor, Sălaj). Aceste cluburi vor contribui la dezvoltarea competențelor digitale ale copiilor și la implicarea acestora în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative. Prin activitățile de formare și atelierele organizate în cadrul cluburilor de coding nou înființate este deschisă o altă fereastră către explorarea lumii digitale, cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât 380 de copii din mediile rural și urban, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, să fie încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie.

„CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice” constituie un proiect al Fundației Progress din Bistrița, realizat în parteneriat cu Asociația ETIC, cu sprijinul financiar al Fundației româno-americane.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !