Colegiul Tehnic Mihai Viteazul, premiu de excelenţă pentru stoparea abandonului școlar

Colegiul Tehnic Mihai Viteazul, premiu de excelenţă pentru stoparea abandonului școlar
56 dintre cele mai importante proiecte derulate în aceste an de instituțiile de învățământ românești au fost premiate în cadrul Galei EduManager.

Miercuri, 22 noiembrie, în București, la Hotel Pullman, Portalul Național EduManager.ro, alături de „Oameni și Companii”, a organizat a cincea ediție a Galei EduManager, la care au participat peste 160 de reprezentanţi ai instituţiilor de educaţie din învățământul universitar și preuniversitar.

Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea a obţinut Premiul de Excelenţă pentru proiectul Erasmus+ Motivating and Meaningful Education, înscris la Categoria „Derularea de proiecte finanțate prin fonduri europene”/Învățământ preuniversitar. La eveniment, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea a fost reprezentat de prof. Marinela Filip, director adjunct al instituției.

Proiectul premiat a avut ca scop stoparea abandonului școlar prin reorganizarea didacticii și a clasei, având la bază strategia a 7 principii educaționale care vin în întâmpinarea unei mai bune dezvoltări a abilităților secolului XXI și facilitarea procesului de învățare prin implicarea activă a comunității.

Beneficiarii acestui proiect au fost în primul rând profesorii și implicit elevii, ca indici de evaluare, și de asemenea mediul local educațional, prin implicarea directă în activitățile educaționale la nivel local a ONG-urilor, asociațiilor și instituțiilor locale.

Întâlnirile au avut ca scop introducerea și dezvoltarea conceptului de „comunitate de practică”, a indicatorilor de calitate la nivelul sistemului educațional și identificarea modalităților lor de abordare, prezentarea noilor principii educaționale și a metodelor de adaptabilitate la diferitele sisteme educaționale din țările participante – Olanda, Bulgaria, Estonia și România.

Din catalogul proiectelor premiate:

Categoria „Derularea de proiecte finanțate prin fonduri europene”:

– Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” Oradea – Proiectul Erasmus+ „Motivating and Meaningful Education”

– Liceul „Alexandru cel Bun” Botoșani – Proiectul Erasmus+ „Learning for Life”

– Școala Gimnazială „Zaharia Stancu”, municipiul Roșiorii de Vede – Proiectul Erasmus+ „Motivație prin schimbare”

– Colegiul Economic „Francesco Saverio Nitti” Timișoara –Proiectul ERASMUS+ „Competențe pentru piața muncii”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !