Concert caritabil pentru Emanuel – un băiețel cu leucemie limfoblastică

De Oana Farcas
Vor cânta pentru Emanuel
Vor cânta pentru Emanuel - © Foto: afișul evenimentului
Studenţii aflați în anul doi de master la specializarea de Psihologie vor susţine duminică, 23 decembrie, un eveniment caritabil cu scopul de a-l ajuta pe Emanuel, un băiețel de 9 ani, care suferă de leucemie limfoblastică.

PsihoManifest, aşa cum este intitulat grupul de studenți, organizează duminică, de la ora 19:00, un concert caritabil Morrigan’s Irish Coffee&Pub a cărui acces se va face pe baza unei rezervări, iar prețul unui bilet va fi 10 lei.

În cadrul evenimentului vor putea fi ascultaţi artiștii Dani Moruț, Alin Răduța, Dia Pașc, Adi Fanea, Melaz & Ale și Kalya. Cu banii stranși din vânzarea biletelor, dar și cu banii donați de oamenii cu sufelet mare, cei de la PsihoManifest vor spijini cauza lui Emanuel, un băiețel care suferă de leucemie.

„Totul a pornit de la faptul că la absolvirea masteratului, în general, nu se întamplă nimic memorabil. La sugestia îndrumatoarei noastre, Carmen Bora, am decis să organizăm o serie de evenimente prin care să ne facem simțită prezența în comunitate și să provocăm un impact asupra acesteia”, explică Bea Gyarmati, studentă în anul II de Master la Psihologie.

Astfel că s-au apucat de treabă și au plantat un tei în campusul Facultății de Știinte Socio-Umane, au organizat evenimentul caritabil pentru Emanuel, urmând ca la primăvară să continue prin amenajarea unui spațiu de relaxare în campus, dar și prin organizarea unor întâlniri lunare cu persoane din comunitate pe diverse teme.

Despre Emanuel

Emanuel este un băiețel de 9 ani care până în urma cu un an și jumătate avea o viață normală și o copilărie normală! Din nefericire, băiețelul a fost diagnosticat, în data de 3 mai 2017, cu leucemie limfoblastică.

A urmat toate curele și tot ce a fost necesar, toate au decurs bine pe durata tratamentului. De asemenea, în inuarie 2018 a început un tratament de întreținere care a decurs bine până pe la sfârșitul lunii noiembrie când a acuzat dureri de cap din ce în ce mai intense și pe parcurs au apărut și vărsături!

A fost internat la spital, unde s-au făcut mai multe investigații și s-a descoperit că este afectat sistemul nervos și necesită transplant neaparat ca să nu mai apară și alte complicații!

Familia speră că vor reuși, cu ajutorul lui Dumnezeu și a oamenilor cu suflet mare să facă transplantul de care Emanuel are nevoie. Pentru că acest transplant se poate face doar în Italia, cheltuielile sunt foarte mari și îi depășește pe părinții care apelează la umanitate.

Potrivit acestora, cheltuielile se ridică la peste 1500 de euro/lună și ar trebui să stea acolo cel puțin un an pentru ca Emanuel să fie cât mai aproape de medici în cazul în care ar apărea complicații.

Există și numere de cont la care se pot face donații pentru cei care nu au cum să ajungă la concertul caritabil organizat în Morrigan’s Irish Coffee&Pub.

RO24BTRLRONCRT0392510501 – cont în RON
RO71BTRLEURCRT0392510501 – cont în EURO
RO29BTRLGBPCRT0392510501 – cont în LIRE
RO50BTRLCHFCRT0392510501 – cont în FRANCI
Cod SWIFT:BTRLRO220Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !