Concert Omen, la Oradea

De Camelia Busu
Omen aduce metalul la Oradea.
Omen aduce metalul la Oradea. - © FOTO: Facebook
După aproape 30 de ani de activitate şi multe schimbări de componenţă, Omen vine cu aceeaşi atitudine şi prestaţie scenică cu care s-a impus în anii ’90.

Fondată de doi foşti membri ai trupei Pokolgép, Kalapács József şi Nagyfi László, formaţia Omen va susţine un concert la Oradea, sâmbătă, 7 septembrie, de la ora 20:00, în Moszkva.

Omen a fost fondată în 1990 şi a devenit cea mai populară trupă maghiară de heavy metal a vremii. După apropae 30 de ani de activitate, Omen merge mai departe, după ani în care multe formaţii de metal s-au destrămat în ţara vecină. A trecut prin multe schimbări de componenţă, dar a rezistat, convingând prin muzică şi prin prestaţia scenică, punând accent pe imagine şi pe atitudinea de scenă.

Multe schimbări

În 1990, Kalapács József, la voce şi Nagyfi László, la chitară, au pornit povestea Omen, împreună cu Nagyfi Zoltán, la tobe – fost membru al trupei Ossian, Ács András, la bas și Szekeres Tamás, la chitară. Cu echipa completată cu Tamás Szekeres, au scos primele trei albume.


Noile piese au beneficiat de versurile scrise de Attila Horváth, recunoscut pentru activitatea sa la Piramis şi Korál. Omen a semnat apoi cu casa de discuri Hungaroton, vinilul scos în 1991, „Feketében”, având mare succes. 2.600 de copii au fost epuizate imediat. Următorul album a fost „Brutális tangó”, în 1992.

După albumul „Anarchia” din 1993, Szekeres a fost înlocuit de Lajos Sárköz. Împreună cu el au scos următorul album, „Jelek”, în 1994, considerat unul dintre cele mai de succes albume Omen. În 1997, formaţia a lucrat cu un alt textier, Müller Péter Sziámi, ale cărui texte apar pe albumul scos în acel an, „Idegen anyag”.

În 2000, trupa s-a despărţit de de József Kalapács. În 2003, Omen a înregistrat noul său album, „Tiszta szívvel”, pe textele lui Katona „Főnök” László şi într-o nouă componenţă, cu Zsolt Daczi la chitară și Gábor Vörös la bass. În 2004 apare „Best of Omen”. Din cauza stării grave de sănătate a lui Zsolt, următoarele piese sunt înregistrate cu Tibor Gubás.

În 2007, la 38 de ani Daczi Zsolt „Bende” pierde lupta cu boala. În 2012, în noua formulă (Nagyfi László – chitară, Nagyfi Zoltán – tobe, Vörös Gábor – chitară bas, Szijártó Zsolt – chitară, Koroknai Árpád – voce), apare un dublu album, „Nomen est omen”, pentru care Attila Horváth și Attila Szeberényi au scris textele.
În 2012, noul chitarist este Máté Nagy. Noile piese şi reorchestrarea pieselor mai vechi au câştigat publicul şi criticii, dând trupei un nou impuls. În 2015, au scos un album aniversar, „25 év”.

Omen îi are în actuala componenţă pe Molnár Péter „Stula” – voce, Nagyfi „Bigson” László – chitară, Nagy Máté „Kölyök” – chitară, Nagyfi „Kisfi” Zoltán – tobe şi Mezőfi József – chitară bas.

Muzica lor înseamnă emoţie puternică, pe care o împart cu fanii. Biletele pentru concertul din 7 septembrie costă 35 de lei, respectiv 40 de lei în ziua concertului.

 

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !