Condiții pentru a primi purcei gratuit

De Simona Drimbău
Condiții pentru a primi purcei gratuit
Un fermier poate lua cel puţin doi porci pe care să-i îngraşe până când aceştia ating minimum 130 de kilograme.

Crescătorii de porci din rasele Bazna și Mangalița, care își desfășoară activitatea în sectorul producției primare, vor primi cu titlu gratuit un număr par de purcei, minim 2 și maxim 10, pentru creștere, îngrășare și livrare către un procesator cu care au încheiat contract în acest sens.

Ajutorul de minimis reprezintă numărul de purcei primiți cu titlu gratuit din rasele Bazna și/sau Mangaliță de beneficiari, iar valoarea acestuia se calculează solicitantului ajutorului, respectiv furnizorului de purcei, prin înmulțirea numărului de purcei cu 250 lei/cap purcel.

Condiții

Pentru a beneficia de acest program, crescătorii de porci trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe condiţii de eligibilitate. Printre acestea se numără: să dețină exploatații înregistrate/autorizate sanitar-veterinar, să încheie un contract cu un procesator sau cu altă persoană juridică, să primească cu titlu gratuit un număr par de purcei, minim 2 și maxim 10, de la un procesator sau de la o alta persoană juridică, cu care are încheiat contract. De asemenea, trebuie să livreze minimum 50% din purceii primiți cu titlu gratuit, la procesatorul sau la altă persoană juridică, cu care a încheiat contract, la o greutate, în viu, de minim 130 kg/cap, să respecte structura rației furajere stabilite în contractul cu procesatorul sau cu o altă persoană juridică, dar și să dețină registrul individual al exploatației, completat și actualizat, în conformitate cu prevederile în vigoare.

Furnizorii de porci solicitanți ai ajutorului de minimis trebuie să îndeplinească și ei mai multe condiții. Aceștia trebuie să dețină scroafe și/sau scrofițe, înscrise în registrul genealogic, să furnizeze purcei înțărcați către procesator sau altă persoană juridică, la greutate minimă de 10 kg/cap, în baza unui contract de livrare, iar purceii să fie identificați potrivit legislației în vigoare.

Procesatorii și alte persoane juridice înscrise în program se obligă sa preia purceii de la furnizori, în baza unui contract de livrare, și să îi transporte către beneficiari. Aceștia trebuie să încheie contract cu beneficiarii pentru creșterea și îngrășarea purceilor, să preia de la beneficiari, în vederea abatorizării și procesării, cel puțin 50% din efectivul de purcei destinat îngrășării/beneficiar, la o greutate minimă, în viu, de 130 kg/cap, și să plătească beneficiarului prețul stabilit prin contract.

Furnizorii, crescătorii și procesatorii/alte persoane juridice de purcei din rasele Bazna și/sau Mangalița pot solicita înscrierea în Program, în baza unei cereri, care se depune la Direcția Agricolă Județeană (DAJ).

Durata de aplicare a acestei scheme de ajutor de minimis este 2018-2020, iar valoarea totală a schemei de ajutor de minimis pentru anul 2018 este de 4,6 mil. lei, în limita sumelor aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale cu această destinație, de la bugetul de stat.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !