Consiliul Județean al Elevilor nu se lasă și vrea burse pentru elevii bihoreni

De Alexandru Guiaș
Conducerea CJE Bihor cere autorităților locale burse pentru elevi
Conducerea CJE Bihor cere autorităților locale burse pentru elevi
Cei din Consiliul Județean al Elevilor din Bihor consideră că 0,66% din bugetul Municipiului Oradea nu reprezintă un efort prea mare pentru susţinerea viitorului comunităţii.

Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Bihor susţine propunerea repusă pe tapet de grupul de consilieri locali PSD de acordare a burselor şcolare, aşa cum prevede articolul 82 din Legea educaţiei naţionale, pentru elevii din Oradea, şi speră că de această dată reprezentanţii aleşi ai comunităţii locale vor conştientiza importanţa sprijinirii educaţiei orădene.

„Apreciem actuala situaţie a burselor şcolare ca fiind lamentabilă, în contextul în care judeţul Bihor ocupă unul din locurile codaşe în ceea ce priveşte acordarea drepturilor băneşti pentru elevi. Făcând referire strict la situaţia elevilor orădeni, ei sunt printre singurii locuitori ai unei reşedinţe de judeţ din ţară care nu beneficiază de burse şcolare”, se arată în comunicatul CJE Bihor. Făcând o comparație, CJE Bihor precizează că elevii clujeni beneficiază de burse de merit în cuantum de 90 de lei /lună, de performanţă în cuantum de 120 de lei/lună, de ajutor social şi de studiu in cuantum de 70 lei/lună; cei băcăuani – de burse de merit în valoare de 100 de lei/lună; cei din sectorul 3 al Capitalei – de burse de merit în valoare de 350 de lei/lună, iar prahovenii – de burse de merit şi de performanţă în cuantum de 70 de lei/lună. Astfel, menţionăm că propunerea pusă pe tapet este realistă, în concordanţă cu situaţia din celelalte municipii din România.

„Chiar dacă solicitările noastre anterioare pe această temă au rămas fără ecou, sperăm că, de această dată, reprezentanţii aleşi ai comunităţii orădene vor conştientiza rolul lor în sprijinirea atât a elevilor defavorizaţi, cât şi a celor merituoşi, votând proiectul de hotărâre. De asemenea, considerăm că 0,66% din bugetul Municipiului Oradea nu reprezintă un efort prea mare pentru susţinerea viitorului acestei comunităţi”, este de părere Răzvan Hercuţ, președintele CJE Bihor.

În perioada imediat următoare, demersul CJE Bihor se va extinde pe raza întregului judeţ și li va cere reprezentanţilor aleşi ai fiecărei unităţi administrativ teritoriale de pe raza judeţului respectarea articolului 82 din Legea educaţiei naţionale, prin acordarea drepturilor băneşti elevilor bihoreni.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !