Controale la transportatorii rutieri

Controale la transportatorii rutieri
În septembrie 2013 ITM Bihor continuat Campania naţională privind respectarea de către transportatorii rutieri a prevederilor legale referitoare la încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă şi de odihnă a conducătorilor auto (lucrători mobili), respectiv a prevederilor legale privind securitatea şi sănătatea în muncă, începută în luna august 2013.

Astfel, în luna septembrie 2013, pe linia relaţiilor de muncă au fost controlaţi un număr nouă de angajatori. „Pentru deficienţele constatate au fost aplicate şapte sancţiuni contravenţionale, din care două amenzi în valoare totală de 20.000 lei”, a precizat Marius Rotar, inspectorul şef al ITM Bihor.

Deficienţele constatate au fost: prestarea activităţii fără contract individual de muncă; nerespectarea prevederilor privind repausul săptămânal şi munca suplimentară; inexistenţa evidenţei orelor de muncă prestate; transmiterea cu întârziere a contractelor individuale de muncă în Revisal.

Pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă au fost controlaţi un număr de trei angajatori. Pentru deficienţele constatate au fost aplicate trei avertismente, dispunându-se măsuri de remediere a acestora.

„Deficienţele constatate se refereau la neinstruirea şoferilor conform H.G.1051/2006 privind cerinţele minime de securitate şi sănătate pentru manipularea manuală a maselor care prezintă riscuri pentru lucrători, în special de afecţiuni dorsolombare”, a explicat inspectorul şef al ITM Bihor.

Zilieri

Până la data de 30.09.2013 au fost eliberate urmare solicitărilor angajatorilor un număr de 607 registre speciale de evidenţă a zilierilor. În luna septembrie 2013, la ITM Bihor, un număr de 155 angajatori au înaintat extrase al registrului de evidenţă a zilierilor, în conformitate cu art.7 alin. 2 din Legea nr. 52 din 15 aprilie 2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !