Cosmina Muntean expune în Cetate

De Camelia Busu
Reactualizat la:
Cosmina Muntean expune în Cetate
© FOTO: Cosmina Muntean
Artista fotograf Cosmina Muntean, din Reşiţa, şi-a expus lucrările în Galeria ”Ștefan Vilidár István” din Cetate, Corpul C, etajul I.

Pe simezele galeriei se pot admira, până în 26 septembrie, 45 de fotografii monochrom și color. Expoziția este organizată în parteneriat cu Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural, sub patronajul Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”. Accesul publicului este gratuit.

Lucrările artistei fotograf din Reşiţa se pot vizita până în 26 septembrie. Galeria ”Ștefan Vilidár István” din Oradea, administrată de Clubul Fotografic ”Nufărul”, va găzdui o nouă expoziție de artă fotografică. Pe simezele galeriei din Cetate, Corpul C, etajul I, vor fi instalate fotografii realizate de artista fotograf Cosmina Muntean, din Reșița, membru al Asociației Internaționale „Euro Foto Art”.

Expoziția personală este alcătuită din 45 de fotografii monochrom și color. Artista Cosmina Muntean s-a născut la 12 octombrie 1982, la Reșița, dar până la vârsta de 7 ani a copilărit la țară, în satul Zlatița, comuna Socol, județul Caraș-Severin. Pasiunea pentru fotografie și drumeție este o moștenire genetică preluată de la tatăl ei.

Cina Cea de Taină, în gheață FOTO: Cosmina Mutean ©

„După revenirea la Reșița, priveam curioasă cum el scălda filmele foto și fotografiile în soluții, în laboratorul improvizat din apartament și apoi le agăța ca rufele la uscat. În timpul școlii generale m-am înscris la un curs foto din oraș, dar am fost nevoită să-l abandonez, din lipsa resurselor financiare”, își amitește artista fotograf despre perioada fotografiei analog.

În 2010, a absolvit un curs foto de nouă luni şi a reușit să îşi cumpere un aparat foto DSLR, cu care a trecut pe fotografie digitală, iar în 2013 s-a înscris în Asociația Internațională „Euro Foto Art”. „Prin fotografiile mele, mă străduiesc să surprind peisajul, locurile și cotidianul oamenilor, așa cum sunt ele în realitate. Nu sunt adepta scenelor dinainte aranjate pentru a fi fotografiate.

Îmi place să-i surprind pe oameni în ritmul lor de viață normal, să trec neobservată. Tot prin fotografie, încerc să înțeleg sufletul uman și să surprind varietatea de sentimente. Ochii și fața reflectă sufletul omului. Cred că fotografia surprinde realitatea, momentul, clipa și le poate transforma pe toate acestea în artă, în ceva frumos.

Apus de soare pe Dunăre FOTO: Cosmina Muntean ©

Prin arta fotografiei, chiar și ceva urât și hidos, în realitate, poate deveni frumos. Astfel fotografia poate educa și conduce oamenii spre o viață mai frumoasă și mai bună, mai ales în societatea grăbită de azi și în continuă alergare după foloase materiale”, afirmă Cosmina Muntean.

Vernisajul expoziției a avut loc ieri, 9 septembrie, în Galeria ”Ștefan Vilidár István” – Centru Expozițional EFA, în prezența artistei. Amfitrionul evenimentului a fost artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele celor două organizații fotografice din Oradea. Lucrările artistei fotograf au fost prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov. Momentele muzicale au fost oferite de către „Duo Varadiensis”, format din artiştii Lucian Malița (violă) și Thurzó Sándor József (violă).

Expoziția, organizată în parteneriat cu Muzeul orașului Oradea-Complex Cultural, sub patronajul Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”, va rămâne la dispoziția publicului până în 26 septembrie, zilnic între orele 08:00–20:00. Accesul publicului este gratuit.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !