Culturi cu subvenţii record

Reactualizat la:
Sfecla de zahăr bine plătită
Sfecla de zahăr bine plătită
1.629 euro/ha este suma la care pot spera fermierii care au înființat culturi agricole și au bifat la APIA, în cererea unică pentru 2015, în dreptul unei anumite plante aducătoare de plată-unică record.

Culturile agricole pentru care APIA plătește cele mai mari subvenții agricole în anul de cerere 2015 nu sunt lipsite de capcane. Au nevoie de o tehnologie aparte dar, la final, dacă se obține producție bună, nu doar banii de la APIA sunt mulți, ci și cei încasați de la procesatori.

Ce va cântări foarte mult la plata pe suprafață va fi sprijinul cuplat pentru anumite culturi agricole. Se știe că printre cele care de ani buni se bucură de o atenție deosebită din acest punct de vedere este sfecla de zahăr care continuă să fie o cultură agricolă care beneficiază subvenții mari la hectar. 600 de euro se plătește la hectar doar ca sprijin cuplat, sumă la care se aduagă SAPS, ANT și, posibil plata pe înverzire și celelalte scheme – cea pentru tineri fermieri și plata redistributivă. În total, se poate ajunge ca de pe un hectar cultivat cu sfeclă de zahăr, subvenția încasată pe anul 2015 să ajungă la 829,0748 euro/ha.

Plățile directe sunt schemă de plată unică pe suprafață, în cuantum de 79,7392 euro/ha, plată redistributivă – 5 euro/ha pentru primul interval – 1-5 ha inclusiv și 51,0789 euro/ha pentru al doilea interval: peste 5 și până la 30 ha inclusiv, plată pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu, denumită și plată pentru înverzire – 59,1277 euro/ha, plată pentru tinerii fermieri – 19,9348 euro/ha.
Cuantumul ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul vegetal pentru culturile amplasate pe teren arabil (ANT 1) este de 19,1942 euro/ha.

Subvenția maximă (fără sprijin cuplat) se plătește pentru suprafețe peste 5 ha și până în 30 ha inclusiv lucrate de fermieri până în 40 de ani.

Cartoful de sămânță este o altă cultură cu subvenție record care poate să ajungă – cu un sprijin cuplat de 960 euro/ha și cu toate plățile cumulate, până la 1.189,0748 euro/ha. Un pic mai puțin se plătește pentru cartoful timpuriu, unde sprijinul cuplat pe hectar este estimat la 700 de euro, deci, dacă un fermier totalizează toate schemele de sprijin, se poate încadra la o plată pe hectar de 929,0748 euro/ha.

În cazul roșiilor de câmp pentru procesare – o cultură pretențioasă și ea, tot cu condiții stricte de eligibilitate, sprijinul cuplat se anunță de 1.400 de euro/ha, subvenția totală putând ajunge până la 1.629,0748 euro/ha.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !