Cupşa: înfrângere pentru hormonalul mascul Alfa Dragnea

De Cristina Ghilea
38Comentarii
Ioan Cupşa, Florica Cherecheş şi Găvrilă Ghilea
Ioan Cupşa, Florica Cherecheş şi Găvrilă Ghilea
PNL traversează o criză acută de ideintitate.

Liberalii bihoreni ies şifonaţi serios dintr-un an 2016 dificil, atât pe plan naţional cât şi local. O recunosc deputaţii Găvrilă Ghilea, Florica Cherecheş şi Ioan Cupşa, cu ocazia ultimei ieşiri publice din acest an. Aceştia admit că partidul traversează o criză de identitate dar anticipează că PNL va recâştiga încrederea bihorenilor, cu condiţia să renunţe la „jumătăţi de măsură”.

Nicio criză politică

Comentând situaţia din Capitală, unde preşedintele Klaus Iohannis şi alianţa PSD-ALDE nu par să cadă de acord pe noul premier, Ghilea zice că, de fapt, nu e nicio criză politică: „PSD-ALDE a propus. Preşedintele, uzând de prerogativele constituţionale, a respins propunerea d-lui Dragnea, nu a PSD. Dl. Dragnea are ceva probleme, din moment ce ameninţă că dacă nu i se acceptă propunerea se vor vedea în altă parte. Văd că nu se văd în altă parte, ci tot acolo, pentru a două propunere”, comnentează Ghilea.

„Cei cu firea slabă se poartă ca dl. Dragnea când ajung la putere”, a comentat şi Cupşa, punctând „umflarea muşchilor” la televizor ca trăsătură distinctivă.

„Dragnea e masculul Alfa după victorie, plin de hormoni. A zis că nu va veni cu o a doua propunere de premier, uite că a venit. Este o gravă înfrângere a masculului Alfa-Dragnea faptul că nu s-a ţinut de cuvânt şi a venit, totuşi, cu o a doua propunere, deşi declarase că nu va accepta respingerea d-nei Sevil Shhaideh. De joi, dl. Dragnea nu mai are cuvânt”, insistă Ioan Cupşa.

Opoziţie

Florica Cherecheş anticipează că liberalii vor avea un mandat dificil în opoziţie şi şanse mici să îşi ducă la îndeplinire programul cu care au candidat. „Ne-am luat în primire mandatele şi locurile în comisii şi ne luăm în serios rolul în opoziţie. Am avut deja primul vot în plen, care ne-a durut, dar asta e”, a comentat deputata referindu-se la legea celor 102 taxe.

Jumătăţi de măsură

La ceasul bilanţului, Cupşa a remarcat că PNL Bihor a încasat o înfrângere usturătoare în Bihor, unde liberalii au primit mult mai puţine voturi decât ceea ce sperau. „PNL are o criză de identitate”, a spus el, înşirând USL sau guvernul tehnocrat ca motive ale situaţiei.

„PNL este un partid liberal cu un puternic filon conservator. Să mai citim Stuart Mill şi ce mai avem de citit. Vom recâştiga încrederea oamenilor, dar fără jumătăţi de măsură”, anticipează el, numind şi votul utilitar, de imagine, din mandatul anterior: „votam ca o turmă cu degetul ridicat”, din diverse motive.

Varga şi principiile

Deputaţii au fost invitaţi să comenteze recentele luări de poziţie ale liberalei Lucia Varga, care-l acuză pe liderul PNL Bihor de dictatură, din cauza lipsei de transparenţă în stabilirea listei de candidaţi liberali din judeţ.

Ghilea speră că Varga va reveni la sentimente mai bune după ce îi va mai trece supărarea înfrângerii în alegeri – candidată pe lista PNL Constanţa, Varga nu a prins mandat parlamentar. Cupşa, în schimb, i-a transmis colegei sale de partid un mesaj mai tranşant: „unii dau jos principiile din pod doar cât să crape cu ele capul adversarilor, iar atitudinea asta descalifică pe cel în cauză”.

Reveniţi în Parlament anul viitor, Ghilea va activa ca vicepreşedinte în Comisia Economică, Cherecheş va fi vice al Comisiei Învăţământ iar Cupşa va fi membru în Comisia Juridică.38Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor