Cursuri foto pentru începători

Cursuri foto pentru începători
Cursurile de artă şi tehnică fotografică vor debuta pe 18 februarie.

Pasionaţii de fotografie au posibilitatea de a se înscrie la un nou curs de iniţiere în tainele fotografiei. Cursul are o durată de şase săptămâni, este organizat de Clubul Fotografic „Nufărul”, în parteneriat cu Asociaţia „Euro Foto Art” din Oradea, şi va începe din data de 18 februarie. Orele de curs se vor desfăşura la sediul Fotoclubului, din Palatul „Vulturul Negru”, în zilele de marţi şi miercuri între orele 16:00 şi 17:45.

Avantaje

Cursul va fi condus de artistul fotograf Ştefan Tóth. Acesta îi invită pe cei interesaţi să acumuleze cunoştinţe, atât despre tehnicile clasice folosite pentru realizarea fotografiilor pe peliculă, cât şi a celor digitale.

„Unul din avantajele cursului este că absolvenţii vor învăţa să «vadă» altfel de cum au văzut până la înscrierea lor la curs. După însuşirea noţiunilor generale, despre elemente de foto-compoziţie şi cele legate de aparatele de fotografiat clasice şi digitale, cursanţii vor participa la o deplasare de creaţie, în centrul istoric al municipiului Oradea, cu aparate de fotografiat analog şi digital. De asemenea, cursanţii vor avea posibilitatea să realizeze diferite portrete în cadrul studioului Fotoclubului şi să urmărească şi exerseze mărirea fotografiilor cu ajutorul aparatelor de mărit clasice”, a spus Ştefan Toth, preşedintele Fotoclubului „Nufărul”.

Cursanţilor li se vor preda noţiuni legate de procesul negativ şi pozitiv color, despre diapozitive alb-negru şi color, cât şi despre creaţiile multimedia. Tot aici vor fi dezbătute o serie de probleme ale esteticii şi creaţiei fotografice.

Cursul se va încheia cu o expoziţie de examen, care va fi vernisată într-un cadru festiv. Aceasta este planificată pe 4 aprilie, de la ora 17:00. În cadrul festivităţii vor fi prezentate cele mai reuşite fotografii, realizate în cadrul cursului, înmânându-se şi diplome de absolvire.

„Absolvenţii cursului vor avea posibilitatea de a deveni membri creatori ai Clubului Fotografic «Nufărul». Aici vor avea posibilitatea să-şi continue preocupările în domeniul artei fotografice. Avem câteva locuri pentru persoane defavorizate. Ele vor putea participa la curs în condiţii de gratuitate”, a mai precizat Alexandru Toth.

Înscrieri şi informaţii suplimentare se pot obţine la sediul Fotoclubului, la numerele de telefon: 0741/212.111, 0765/249.881 şi 0770/103.500 ori la adresele de email: cfno.ro@gmail.com, respectiv office@fotocluboradea.ro.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !