Dans și voie bună la Balul Toamnei de la Lazăr

De Alexandru Guiaș
Balul toamnei FOTO: RODICA-MIHAELA TURCAŞ
Balul toamnei FOTO: RODICA-MIHAELA TURCAŞ
Sala de festivități a Liceului Teoretic ”Aurel Lazăr” Oradea a devenit neîncăpătoare pentru elevii de gimnaziu, părinții, bunicii și frații acestora.

Aceștia s-au reunit la cea de-a patra ediție a Balului Toamnei, activitate din proiectul educativ ”Anotimpurile”. Proiect are ca scop dezvoltarea personalităţii copilului prin valorificarea potenţialului creativ al acestuia.

Nouă fete și nouă băieți, elevi ai claselor V-VIII, s-au ”luptat” pentru a obține titlul de Zâna și Prințul Toamnă. Au fost supuși la probe care de care mai ingenioase: fetele au confecționat contra timp ”coliere”, iar băieții au trebuit să-și recunoască partenerele legați la ochi și au dansat pe diferite ritmuri muzicale sub atenta observare a juriului format din Rodica Juncu (director adjunct), prof. Cristina Brădău și eleviii Speranța Hodișan (clasa a X-a), Alin Ștefancsik (clasa a IX-a) și Andreea Cosma (clasa a XI-a), membri ai Consiliului Școlar al Elevilor. Fiecare clasă de gimnaziu a pregătit special pentru acest eveniment momente artistice. Elevii au încântat publicul cu dansuri și cântece, dar și cu demonstrații de autoapărare. Invitații speciali au fost trupa de street dance ”Rebelz” sub coordonarea Melindei Feder.

Elevii au confecționat împreună cu părinții costume și decorațiuni de toamnă pe care le-au prezentat la eveniment și care au fost premiate. Cel mai frumos costum a fost al elevului Raul Ștef, iar cea mai frumoasă decorațiune a fost prezentată de Diana Sabău. Titlul de Zâna Toamnă a fost adjudecat de Olivia Vese, iar cel de Prințul Toamnă lui Ștefan Bocor. Toți elevii au primit diplome. Distracția a fost la ea acasă, elevii și invitații lor au petrecut o seară de neuitat.Pentru unii dintre elevi a însemnat primul pas pe o scenă sau în fața unui public, iar pentru cei de clasa a VIII, ultimul dans înainte de a părăsi copilăria.

Coordonatoarea proiectului, profesoara Rodica-Mihaela Turcaș împreună cu echipa sa formată din profesorii Mihaela Băguț, Carmen Bubela, Emilia Negru, Tabita Fărcaș și Dozsa Eduard, președintele Consiliul Școlar al Elevilor. @Prin aceste activități ne-am propus dezvoltarea simţului artistic şi a capacităţii de a comunica prin intermediul artei, antrenarea elevilor și părinților în activităţi directe şi variate ce duc la formarea şi afirmarea personalităţii creatoare prin activități extracurriculare, dar și promovarea spiritului de competiţie în rândul elevilor@, ne-a declarat profesoara Rodica-Mihaela Turcaș.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !