De ce ne place mirosul de bacon prăjit

1Comentariu
De ce ne place mirosul de bacon prăjit
Oamenii de știință explică de ce ne place mirosul de bacon la tigaie.

Atunci când pui baconul în tigaie şi carnea începe să sfârâie apare reacţia Maillard, cea în urma căreia alimentele îşi schimbă culoarea în maroniu. Aceasta face ca zaharurile să reacţioneze cu aminoacizii.

Reacţia combinată cu grăsimile din carne, care se topesc în tigaie, produce compuşi cu arome plăcute. Două treimi dintre ei sunt hidrocarburi, molecule de hidrogen legate cu molecule de carbon, şi aldehide, carbon care prezintă legături cu oxigenul şi cu hidrogenul. Unele dintre ele emană un miros delicios. Cea mai puternică aromă a baconului este cea provenită din piridină.

Combinaţia dintre hidrocarburi, aldehide şi alţi compuşi emană astfel mirosul plăcut al baconului.

Sursa: Descopera

Taguri: , , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor