Defecte de refracție – miopia

Reactualizat la:
Defecte de refracție – miopia
Miopia reprezintă o problemă de vedere care afectează aproximativ o treime din populaţie. Miopii au dificultăţi în vederea lucrurilor la distantă, cum ar fi semnele de circulaţie, dar văd bine de aproape, cum ar fi cititul sau cusutul.

Semne ale miopiei

Persoanele mioape acuza frecvent dureri de cap sau de ochi şi se pot simti obosite când sofează sau fac sport. Daca prezentaţi aceste semne când purtati ochelarii, s-ar putea să aveti nevoie de un examen oftalmologic precum şi de o noua reţeta de ochelari.

Cauzele miopiei

Miopia apare când globul ocular este uşor mai lung – din faţă pâna în spate – decât de obicei. Aceasta determina razele de lumină să se focalizeze în faţa retinei, şi nu pe retina cum ar fi normal.

Miopia este o boală familială şi apare de obicei în copilărie. Aceasta problemă de vedere se stabilizează

la un moment dat, dar uneori creşte cu vârsta.

Tratamentul miopiei

Miopia poate fi corectată cu ochelari, lentile de contact sau prin chirurgie refractivă. În funcţie de problema de vedere pe care o aveţi, s-ar putea sa fie nevoie să purtaţi ochelarii tot timpul sau doar pentru vederea la distanta, spre exemplu la sofat, privitul la tablă sau la televizor. Având miopie, prescripţia de ochelari va avea un număr negativ (cu minus). Cu cât este mai mare numărul, cu atât mai puternice vor fi lentilele.

Chirurgia refractivă poate reduce sau chiar elimina dependenţa dumneavoastră de ochelari. Cea mai obisnuită procedură se face cu laserul excimer (LASIK)

O situatie rară: miopia patologică

Miopia este de obicei o afecţiune medie care se corectează uşor prin ochelari, lentile de contact sau chirurgie refractivă. Dar exista şi cazuri rare în care miopia este atât de severă încât este considerată patologică.

Miopia patologică, sau degenerativă, apare pâna la vârsta de 12 ani la persoanele care au un glob ocular extrem de lung. Întinderea globului ocular se accentuează cu vârsta şi determină scăderea progresivă şi severă a vederii.

Oftalmologii pot sa prescrie ochelari mai puternici. Unele medicamente trofice retiniene pe baza de antocianozide şi vitamine pot încetini acest proces.

Orădenii pot apela cu încredere la noul cabinet de oftalmologie şi optică de calitate. Cabinetul Optica New Eyes, este situat în centru, pe Str. Avram Iancu, nr.2 lângă OTP BANK, vis-a-vis de restaurantul BIGYS.

Cabinetul aparţine dr. Abu–Taleb Abdel-Rahman, care a activat până în luna mai 2015 la parterul blocului Cicero (lângă Electrica). Doctorul, împreună cu opticienii Lia şi Eva au hotărât să se mute în noua locaţie pentru a oferi un act medical de calitate cu aparatură modernă, dar şi preţuri corecte faţă de pacienţi şi clienţi. „Suntem o unitate complexă, care oferim consultaţii cu aparatură de ultima generaţie. Avem medici competenţi la orice oră, iar personalul tehnic are o pregătire vastă (nu doar strict pentru confecţionare de ochelari). Medicii cu care lucrăm sunt: medicul primar oftalmolog dr. Moldoveanu Silvia, medicul specialist oftalmolog dr. Gale Elisabeta şi subsemnatul”, spune dr. Abu–Taleb Abdel–Rahman.

Aparatură performantă

Cabinetul de consultaţii este dotat cu aparatură nouă de ultima generaţie, de foarte bună calitate. Nu lipseşte nimic din cele trebuincioase unei consultaţii complete. „O prescripţie garantată a ochelarului, presupune totodată şi o examinare măcar sumară a ochiului. Dacă cu ochelarul vedem bine, nu este exclusă existenţa unei boli şi am putea avea surpriza ca din cauza ei (ca în cazul glaucomului), să vedem bine de tot, dar într-o clipă să pierdem vederea brusc, fără să ne fi ştiut bolnavi”, este de părere medicul.

optica new eyes

Cabinetul are în dotare biomicroscop oftalmologic, computer pentru măsurarea dioptriilor ochiului, aparat electronic noncontact pentru măsurarea tensiunii oculare, aparat de verificare a ochelarilor, dar şi de examinarea FO.

Recomandarea tipului de lentilă şi de ochelar ce se potriveşte fiecărei boli, fiecărei vârste sau profesii este foarte importantă. Din acest punct de vedere, cabinetul oferă avantajul (rar întâlnit) al unui staf şi opticieni care sunt foarte pricepuţi! Aceştia cunosc foarte bine tipurile de lentile, proprietăţile lor, eventuale defecte ascunse ale materialelor, deoarece au lucrat chiar şi la fabricarea lentilelor (acolo unde cândva se făceau lentilele ZEISS).

Oferta de rame este foarte bogată. „Urmărim linia modei astfel încât purtarea ochelarului să fie în pas cu ultimele tendinţe în materie. Nici sportivii nu sunt neglijati, oferindu-le rame şi lentile conform sportului practicat”, subliniază dr. Abdel Rahman.

Preţuri corecte şi gratuităţi

Ochelarii executaţi la Optica New Eyes sunt garantaţi. Reparaţiile posibile pentru clienţii cabinetului sunt gratuite. Sortimentul de rame şi lentile este variat şi în ceea ce priveşte preţurile sunt pentru toate gusturile şi posibilităţile financiare. Cabinetul nu lucrează cu plata în rate pentru că nu vrea să umfle preţurile şi să pună clienţii la costuri suplimentare ascunse, umflând preţul la rame şi lentile.

„Pacienţii şi clienţii noştri vor fi bine informaţi şi sfătuiţi. Vor primi indicaţiile corecte despre tipul de lentile care li se potrivesc şi despre când au nevoie de ochelar progresiv, degresiv sau bifocal, neavând în calculul câştigul financiar ci interesul pacientului. Vă garantăm că la noi nu veţi primi un preţ înainte de consultaţie şi cu totul alt preţ după”, explică dr. Abdel Rahman.

Cabinetul lucrează, în principiu, pe bază de programare prealabilă. Numai astfel se pot face consultaţii de calitate. „Ne ghidăm după principiul: «Mai bine puţin şi bun, decât mult şi îndoielnic». Consultaţia durează aproximativ 30 min”, precizează dr. Abdel Rahman.

Consultaţiile sunt gratuite pentru ochelarii făcuţi în magazin. De asemenea, pe baza biletului de trimitere, consultaţiile pentru patologii oculare sunt gratuite.

Pentru programari puteţi suna la Nr. 0359.170.154. Mai multe detalii se pot obţine vizitând pagina de facebook a cabinetului la adresa: https://www.facebook.com/Optica-New-EYES.

In atentia tuturor parintilor!

Va informam ca in perioada 05-16.09.2016 va asteptam in unitatea noastra cu oferta de 15% reducere ( LA COMENDA COMPLETA RAMA + LENTILE) destinata copiilor,scolarilor si liceenilor! In unitatea noastra veti gasi toata gama de rame pentru toate gusturile si nevoile celor mici.

 

Advertorial!0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !