Demisii în ALDE – rezultate sub aşteptări

De Cristina Ghilea
5Comentarii
Demisii în ALDE – rezultate sub aşteptări
Trei demisii s-au înregistrat în ALDE Bihor ca urmare a rezultatelor obţinute în alegerile locale.

Ştefan Harchi, candidatul ALDE la Primăria Oradea, Octavian Bara, secretarul ALDE Bihor şi vicepreşedintele Claudiu Gligor au făcut câte un pas înapoi, recunoscându-şi parte din culpa pentru scorul sub aşteptări.

ALDE nu a obţinut niciun post în consiliul local Oradea, are un primar la Boianu Mare, 84 de consilieri locali şi 2 consilieri judeţeni – Dorin Corcheş şi Traian Bodea. Cel mai probabil, în baza alianţelor la nivel naţional, unul dinte aceştia va accede în funcţia de vicepreşedinte a Consiliului Judeţean.

N-au livrat

„Scorul nu ne mulţumeşte nici la judeţ, ne-am propus 10%. Am încercat să aducem pe liste oameni titraţi, recunoscuţi în comunitate. AM greşit. Mi-am dat girul unor oameni care au candidat şi care au dezamăgit, n-au corespuns aşteptărilor noastre”, a declarat secretarul Bara, referindu-se la candidaţii ALDE din Ştei şi din Marghita, spre exemplu. Spune că nu e mulţumit nici de rezultatul de la Oradea, unde ţinta era dobândirea a două mandate. 1500 de voturi au lipsit pentru asta. Bara apreciază că o bună parte din vina eşecului de la Oradea o poartă organizaţia municipală: „gradul lor de implicare a fost zero. Echipa de tineret care a acordat sprijin d-lui Herchi dar din păcate a intrat târziu în luptă”. Ca urmare, Bara anunţă că „dizolvăm organizaţia municipală”.

„Puteam fi la negocieri. Acum, aşteptăm negocierile de la nivel central şi vom respecta ce ni se transmite. Local, la nivel de comune, negocierile şi le vor purta cei aleşii, e meritul lor direct”, mai spune ex-secretarul ALDE.

Liberalii lui Tăriceanu au luat 6,4 în Bihor, sub sondajele iniţiale care-i creditau cu 7%.

Peste patru ani

Cu ocazia acestei prime conferinţe de presă post alegeri, şi Claudiu Gligor şi-a anunţat demisia din funcţia de vicepreşedinte. „Am promis un lucru şi nu am reuşit să-l ducem la îndeplinire. Nu e un rezultat prost dar nu e ce speram”, s-a explicat acesta.

Liderii ALDE apreciază că ar trebui să vină la şefia ALDE oamenii din judeţ care au avut rezultate bune în alegeri. Pietroasa, spre exemplu, are cinci consilieri ALDE şi a adus 500 de voturi la consiliul judeţean, Bunteşti, cu doi consilieri ALDE, a adus 400 de voturi. O dezamăgire cruntă au înregistrat la Ştei, unde Bara s-a bătut pentru ca ALDE să fie reprezentat de Ioan Lucaciu. Acesta a livrat, în mod „inacceptabil”, doar 200 de voturi pentru Consiliul Judeţean. „Nu găsesc explicaţie pentru ce s-a întâmplat, singura ar fi că nu s-a implicat”, e opinia lui Bara. Situaţia e similară şi la Beiuş. „Mi-i asum, sunt oameni pe care eu i-am susţinut”, a mai zis Bara.

Alianţe

De la conferinţă a lipsit Ştefan Herchi, revenit ocupaţia sa cotidiană de avocat, dar a fost prezent Dorin Corcheş. Posesor al unui madat în CJ, acesta a spus că e conştient la ALDE deţine doar două mandate în CJ dar că partidul va respecta linia dictată naţional. „Prima opţiune este alături de PSD”, a spus acesta, lăsând o cale deschisă şi pentru alte variante, eventual mai aproape de ideologia declarată.

În acest spirit al versatilităţii a venit şi şirul de felicitări pentru „scorul istoric” al PNL la Oradea – majoritatea absolută cât şi pentru rezultatul PSD -„li se cânta prohodul dar au scos un scor bun”.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor