Demonstrație de prim ajutor de Ziua Ambulanței Bihor

De Otilia Șandor
Demonstrație de prim ajutor de Ziua Ambulanței Bihor
Oficialităţi de diferite ranguri, cadre medicale şi nemedicale, politicieni şi reprezentanţi ai unor instituţii sanitare, dar şi din alte servicii de urgenţă, au participat joi la festivitatea de pe str. Sucevei nr. 4, unde Ambulanţa Bihor a marcat împlinirea a 109 ani de existenţă.

După slujbele religioase de rigoare şi luările de cuvânt, s-a lansat şi imnul Ambulanţei Române. Acesta a fost găsit cu ocazia legiferării zilei Ambulanţei Române. Dacă până acum, angajaţii Ambulanţei din toată ţara sărbătoreau în ziua când ştiau ei că s-a înfiinţat această instituţie, în acest an s-a dat un ordin de ministru prin care se recunoaşte că Ambulanţa Română s-a înfiinţat la 28 iulie 1906. Cum în 28 iulie,. circa 700 de angajaţi de la Ambulanţele din toată ţara au fost la ceremonia din Capitală, participând şi la un marş, Ziua Ambulanţei Bihor, una dintre primele staţii din ţară înfiinţate, a fost sărbătorită joi.

Demo şi paradă

Istoricul Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi câteva din rezultatele angajaţilor de aici au fost trecute în revistă. A avut loc o demonstraţie de acordare a primului ajutor la o persoană ce acuză dureri în piept – posibil infarct.

Apoi, a urmat o paradă, şase maşini de Ambulanţă de diferite tipuri, însoţite de maşini de Poliţie, au făcut un tur prin Centru, Rogerius şi Nufăru. Maşinile au fost decorate cu drapele şi la intersecţiile din oraş unde s-a putut opri, angajaţii Ambulanţei Bihor din maşini au împărţit pliante cu informaţii utile oamenilor.

Cu toată ceremonia din curtea sediului Ambulanţei Bihor, activitatea medicală nu a fost întreruptă, pe parcursul festivităţii, mai multe echipaje cu maşini de urgenţă ieşind pe poartă pentru a merge în misiuni de salvare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !