Desemnat cel mai creativ de Academia de Design Mazda

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
Desemnat cel mai creativ de Academia de Design Mazda
© Kevin Rice, Ioan Cercea, Roxana Voloseniuc, Alexandra Simion, Maurice Munteanu, Domnica Mărgescu Foto: Elle
Şi-au dorit să creeze o rampă de lansare pentru tinerii creativi care își doresc o carieră în design.

Elle şi Mazda au creat cadrul pentru ca tinerii designeri să-şi expună creațiile în faţa unui public numeros şi să intre sub lupa unui juriu specializat: Kevin Rice, director de design Mazda Motor Europe, Roxana Voloşeniuc, redactor-şef ELLE România, Maurice Munteanu, fashion editor ELLE România şi Domnica Mărgescu, fashion director ELLE România.

Le-au oferit designerilor vestimentari oportunitatea de a sfida convenţionalul, iar unul dintre cei care a ridicat mănuşa a fost orădeanul Ionuţ Cercea, student la Facultatea de Arte Vizuale, secţia Design vestimentar.

Haine inspirate de maşini

El a demonstrat cu succes că un limbaj de design auto poate fi sursă de inspirație și pentru haine. A intrat în marea finală a concursului Academia de Design Mazda, iar una dintre schiţele sale a fost considerată cea mai creativă din concurs.

Tema concursului din acest an organizat de Mazda şi Elle a fost „Kodo Urban Fit”, tema având ca punct de plecare natura şi reflectând momentul în care forţele acumulate eliberează energia într-un balans perfect de forţă şi adrenalină pură. Colecţia cu care Ioan Cercea a intrat în concurs se numeşte K.U.F.M6-G (Kodo Urban Fit M6-Girls).

Ionut Cercea (3) Kodo Urban Fit M6-Girls, un concept definit prin dinamism şi forţă care i-a adus recunoaşterea Mazda ©

„Întregul concept e definit prin dinamism şi forţă: forţa interioară exprimată în forma exterioară a ţinutelor completate de accesorii-încaltaminte, genţi – într-un tot vibrant, dinamic, înţeles prin sinonimele sale de putere vitala, forţă de acţiune, mişcare. Liniile de construcţie interacţionează în forţă pură, între ele, interacţiunea se reflectă asupra purtătoarei, creând dinamismul ce caracterizează mişcarea ca factor primordial al existenţei. Punând în aceeaşi matrice concepţia filozofică idealistă referitoare la mişcare cu filozofia Mazda, a rezultat conceptul colecţiei”, explică tânărul designer. La eveniment a participat şi Kevin Rice, director de design Mazda Motor Europe, iar câştigătorul a fost anunţat de fashion editorul Maurice Munteanu, după două luni în care Mazda şi revista Elle au pus la încercare imaginaţia designerilor vestimentari din România.

Ionut Cercea (7)

Imediat după ce a fost anunţat ca şi câştigător al premiului special care i-a răsplătit creativitatea, gândurile lui Ionuţ Cercea s-au îndreptat spre cei care l-au sprijinit în această competiţie. „Felicitări tuturor celor care au participat la acest concurs
Datorită vouă celor de acasă, celor care îmi sunteţi apropiaţi şi vouă care îmi sunteţi prieteni pe facebook cuvântul «mulţumesc» e prea mic pentru a-mi arăta recunostinţa. Mă simt binecuvântat să am parte de aşa oameni precum profesorii mei, îndrumătorului meu de an Olimpia Urdea care mă inspiră şi îmi oferă un boost de energie şi pozitivitate întotdeauna şi nu-i puţin lucru, să ştiţi, colegelor mele si celor care mă suporta zi de zi, şi la propriu şi la figurat, Ildi Herczeg deasemenea pentru timpul petrecut în atelier împreună”, a spus Ionuţ.

Ionut Cercea (6)

Tânărul designer orădean nu se află la prima recunoaştere a talentului său în acest an. I-a îmbrăcat pe samurai şi s-a dovedit a fi cel mai bun. S-a bazat pe originalitate şi a reinterpretat cu ajutorul fermoarelor costumul de samurai.
Ioan Cercea a fost, în acest an, atât câştigătorul publicului, cât şi al juriului de specialitate la Inside Fashion Gala, concurs organizat de cel mai mare producător mondial de fermoare, YKK.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !