Despăgubiri pentru cei afectați de pesta porcină

De Simona Drimbău
1Comentariu
Despăgubiri pentru cei afectați de pesta porcină
Ca urmare a evoluției agresive a pestei porcine africane, care le poate cauza pagube economice însemnate crescătorilor de porcine români, a fost reglementată metodologia pentru stabilirea și plata despăgubirilor ce se cuvin proprietarilor de animale sacrificate, ucise sau altfel afectate în vederea lichidării rapide a focarelor de boli transmisibile ale animalelor.

Actul normativ stipulează că în condițiile în care există cazuri de porcine neidentificate, este necesar ca, în cadrul măsurilor aplicate pentru lichidarea rapidă a focarelor de pestă porcină africană, aceste animale să fie identificate și înregistrate, potrivit legii, înainte de evaluare și ucidere sau ucidere preventivă, pentru asigurarea trasabilității și pentru acordarea despăgubirilor.

Printre modificări se numără și definirea uciderii preventive ca metodă excepțională, aplicabilă în cazul lichidarii rapide a focarelor de pestă porcină africană.

Exceptarea de la termenul de notificare de maxim 48 de ore pentru proprietarii de animale suspecte sau bolnave de pestă porcină africană, ucise sau ucise preventiv, stabilirea documentelor care trebuie depuse de proprietarii de animale suspecte sau bolnave ucise sau ucise preventiv, în vederea acordării de despăgubiri, se regăsesc de asemenea în noua metodologie.

Instituțiile publice responsabile cu implementarea măsurilor cuprinse în acest act normativ sunt Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, Agenția Națională pentru Zootehnie , Ministerul Dezvoltarii Regionale și Administrației Publice.

Fondurile necesare se asigură din bugetul ANVSA în limita prevederilor bugetare aprobate acestei instituții, precum și din fondurile aprobate cu această destinație.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor