Deținuții din Penitenciarul Oradea, în vizită la pompieri

De Oana Farcas
Deținuții din Penitenciarul Oradea, în vizită la pompieri
© Foto: Penitenciarul Oradea
Zece persoane private de libertate aflate în custodia Penitenciarului Oradea au efectuat, miercuri, o vizită la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al Judeţului Bihor.

Activitatea „Ziua Porţilor Deschise” a adus un zâmbet pe fețele deținutilor Penitenciarului Oradea. Zece dintre aceștia, custodiați în regim deschis, au putut să înţeleagă complexitatea muncii de pompier, asistând la expunerea autospecialelor și dotării pentru executarea misiunilor de salvare de la înălţime, de stingere a incendiilor şi de descarcerare în cazul accidentelor rutiere.

„Acțiunea a urmărit înţelegerea conceptului de prevenţie, dezvoltarea sentimentului de responsabilitate individuală şi a conceptului de sprijin pentru persoanele aflate în dificultate sau pericol, dar şi înţelegerea rolului activ pe care îl au inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă în gestionarea situaţiilor de protecţie civilă”, a explicat Adina Claudia Bîrda, purtător de cuvânt al Penitenciarului Oradea.

În baza unui protocol de colaborare încheiat între cele două instituţii în perioada următoare se va derula în interiorul locului de deţinere o sesiune teoretică şi practică de informare preventivă, cu aceeaşi tematică, adresată deţinuţilor care execută pedeapsa în regim închis sau maximă siguranţă.

Ziua de 28 Februarie este declarată Ziua Protecţiei Civile din România. De-a lungul celor 85 de ani de la înfiinţare, indiferent ce denumire a purtat şi din ce structură a facut parte, protecţia civilă din Romania a desfăşurat o intensă activitate, s-a dovedit utilă şi a slujit numai interesele nationale, protejând vieţi, bunuri materiale şi valori de patrimoniu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !