Devino voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din România

De Otilia Șandor
2Comentarii
Devino voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din România
După ce Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor a iniţiat cursuri de trei luni pentru cei care doresc să devină voluntari, ISU lansează semenilor aceeaşi provocare.

Astfel, din 10 mai se va derula acest proiect numit „Salvator din pasiune” pe plan naţional, inclusiv în Bihor, cu scopul de a dezvolta responsabilitatea civică. Cei ce vor urma programele de pregătire vor participa la misiunile de intervenție, la utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, la implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

Programul se derulează în intervalul 10 mai – 29 iulie, e împărţit în trei etape ce presupun recrutarea şi înscrierea candidaţilor, analizarea dosarelor și încheierea contractelor de voluntariat. Detalii se găsesc pe www.isubh.ro.

Condiţii pentru ISU

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori sunt:

  • vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;
  • apt din punct de vedere medical;
  • să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracţiuni lor cu intenţie;
  • să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă,
  • dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

isgu2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor