Dezbatere publică pe publicitatea stradală

Dezbatere publică pe publicitatea stradală
Pe baza Legii nr. 185/2013 specialiştii Primăriei au pregătit un regulament privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate, ce va fi supus dezbaterii publice în data de 4 noiembrie, ora 15:00 în Sala Mare a Primăriei.

Regulamentul de publicitate cu cele trei anexe poate fi vizualizat pe site-ul Primăriei Oradea www.oradea.ro la secţiunea din stânga paginii: Informaţii de interes public – Dezbateri publice și pot fi consultate la sediul Instituţiei Arhitectului Şef şi Poliţiei Locale Oradea situate pe strada Piata Unirii nr.1 Oradea. Cod poştal 4101000, telefon 0259/437-000, int.164 zilnic între orele 8 şi 15.

Între noutăţile aduse de propunerea de regulament, sunt: interzicerea acoperirii cu mijloace de publicitate a suprafeţelor vitrate ale clădirilor (ferestre, vitrine, logii, uşi, porticuri etc); posibilitatea de a desfiinţa mijloacele de publicitate care nu respectă prevederile legale, pe cale administrativă, indiferent de categoria de proprietate pe care acestea sunt amplasate, fără emiterea unei autorizaţii de desfiinţare şi fără sesizarea organelor judecătoreşti; la încheierea perioadei de valabilitate a autorizaţiei mijlocului de publicitate, proprietarul construcţiei suport de publicitate are obligaţia de a o desfiinţa şi de a aduce imobilul la starea iniţială, dar şi obligaţia de a întreţine şi repara mijlocul publicitar pe perioada de valabilitate a autorizaţiei etc.

În ceea ce priveşte regulile speciale care pot fi instituite prin regulamentul local de publicitate, acestea vizează atât zona publicitară lărgită (ZPL) unde nu se mai permite semnalistica pentru firme pe suport flexibil (tip prelate, ţesătură), fiind obligatorie folosirea materialelor rigide, cât şi zona publicitară restrânsă (ZPR) – unde vor putea fi amplasate firme cu respectarea anumitor condiţii, dar şi mijloace publicitare tip trepied sau sandwich.

Sancţiunile prevăzute de lege proprietarilor de imobile care permit amplasarea mijloacelor de publicitate fără autorizaţie de construire valabilă sunt amenzi cuprinse între 30.000 şi 50.000 lei.

În temeiul prevederilor art. 6 alin. (4) din Legea 52/2003, până la data de 04 noiembrie 2013 se pot trimite în scris, propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind proiectul regulamentului supus dezbaterii publice la adresa de mail: arhitectşef@oradea.ro.

Amenzi fabuloase în publicitatea stradală

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !