Din arest preventiv, în arest la domiciliu

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
Din arest preventiv, în arest la domiciliu
Şeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş ar putea fi plasat în arest la domiciliu pentru o periodă de 30 de zile.

Judecătorii Curţii de Apel Oradea au dispus, pe 9 februarie, înlocuirea măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu faţă de prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş, Ioan Gligor Sabău.

,,Măsura a fost dispusă pentru o perioada de 30 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri”, se arată într-un comunicat al Curţii de Apel Oradea.

Totodată, pe perioada arestului la domiciuliu, Gligor Sabău este obligat să nu-şi părăsească imobilul din Beiuş, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza.

Pe durata arestului la domiciliu, Gligor Sabău este obligat să se prezinte în faţa organelor de urmărire penală, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat şi să nu comunice direct sau indirect cu coinculpaţii, cu reprezentanţii părţilor civile sau cu martorii.

Magistraţii Curţii de Apel Oradea i-au atras atenţia lui Sabău că, în caz de încălcare cu rea-credinţa a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

,,Prin aceeaşi hotărâre, a fost respinsă ca nefondată cererea formulată de inculpatul Sabău Gligor Ioan de revocare a măsurii arestării preventive, precum şi cererea inculpatului Sabău Gligor Ioan de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar”, se mai arată în comunicatul Curţii de Apel.

Încheierea poate fi atacată cu contestaţie în termen de 48 de ore, care va fi soluţionată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !