Dotări de top la Liceul Sanitar „Vasile Voiculescu”

1Comentariu
Lecţie demonstrativă
Lecţie demonstrativă
În cursul săptămânii trecute la Liceul Sanitar „Vasile Voiculescu” din Oradea a avut loc o lecţie demonstrativă, având caracter aplicativ.

Susţinută de dna Poliacof Lavinia, la anul I de postliceal, specializarea Asistent medical generalist, tema lecţiei a fost Administrarea medicamentelor pe cale parenterală, având ca scop aplicarea unor tratamente asupra simulatorului uman medical, recent achiziţionat de către şcoală.

În prezenţa conducerii liceului şi a altor cadre medicale specializate, care pregătesc viitorii asistenţi medicali şi de farmacie, s-a prezentat specificul acestor tratamente parenterale, care se aplică în afara tubului digestiv, precum şi materialele necesare efectuării acestora, tehnica de execuţie, dar şi incidentele care pot surveni în cazul acestor proceduri.

Avantajul major al elevilor de la şcoala postliceală îl reprezintă posibilitatea aplicării în practică a cunoştințelor dobândite pe un manechin special, care a costat peste 10.000 de euro, prevăzut cu orificii speciale, în vederea efectuării procedurilor medicale, precum puncţia venoasă, sondaje vezicale şi nazogastrice, resuscitarea cardio-respiratorie, fiind posibilă chiar şi reacţionarea acestuia la diferiţi stimuli.

După demonstraţia teoretică a procedurii de efectuare a unei injecţii, realizată de dna profesor Poliacof, elevii au avut posibilitatea să aplice în practică cele învăţate, graţie simulatorului uman.
Directorul Adina Cozma-Cărăbaş consideră această achiziţie un mijloc didactic indispensabil unei şcoli, în care se pregătesc viitoare cadre medicale, deoarece accentul se mută de pe aspectele teoretice ale învăţării, pe cel practic şi aplicativ.

„Este o oportunitate deosebită pentru aceşti elevi, care studiază medicina, viitori asistenţi medicali, să poată să vadă în primul rând şi apoi, să aplice corect tehnicile, până la dobândirea unei bune priceperi” a precizat dir. adj. Daniela Lascău.

Liceul Tehnologic Sanitar „Vasile Voiculescu” este o şcoală cu tradiţie având dotări care se ridică la standarde europene, elevii învăţând în săli de clasă cu mobilier modern, utilate cu echipamente electronice necesare desfăşurării în condiţii optime a cursurilor, precum: computere, videoproiectoare, table Smart, conexiune la internet. De asemenea, liceul are 3 laboratoare de informatică, 1 laborator de biologie, chimie, fizică şi nursing, teren de sport şi sală de sport.

În învăţământul postliceal există, în prezent, 19 clase, 14 clase, având calificarea asistent medical generalist şi 5 clase pentru calificarea asistent medical de farmacie, finanţate atât de la buget, cât şi cu taxă.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor