Drumul de Sântandrei – lărgit cu o bandă

Reactualizat la:
5Comentarii
Drum mai lat pe câteva sute de metri, înspre Sîntandrei
Drum mai lat pe câteva sute de metri, înspre Sîntandrei - © Foto: PMO
Primăria Oradea anunţă finalizarea lărgirii drumului spre Sântandrei (DJ 797) cu încă o bandă de circulație, pe un tronson.

Se urmăreşte deblocarea ambuteiajelor din intersecția la nivel cu calea ferată, care se creează atât la intrarea, cât și la ieșirea din localitate.

carosabil-largit-santandrei-2 Foto: PMO ©

„Având în vedere că mulţi orădeni s-au mutat în zona Sântandrei, am preluat acest drum de la Consiliul Judeţean pentru a putea executa aceste lucrări cu scopul de a fluidiza traficul în zonă, prin crearea unei benzi suplimentare. Sper ca în urma acestor lucrări traficul să devină mai fluent şi timpul de aşteptare a celor care tranzitează zona să fie mai scurt”, a declarat viceprimarul Florin Birta.

3,2 x 400 m

Lărgirea drumului s-a făcut pe o lungime de 400 metri de la trecerea la nivel cu cale ferată – sensul dinspre localitatea Sântandrei, până în dreptul imobilului aparținând Penitenciarului Oradea.

Lucrările au constat în lărgirea carosabilului cu o lățime de 3,2 m, la care se adaugă acostamentul de 80 cm, dar și în amenajarea șanţului destinat preluării apelor meteorice.

carosabil-largit-santandrei-1 Foto: PMO ©

„Pe lângă faptul că aceste lucrări au dus automat la fluidizarea traficului rutier în această zonă, structura rutieră a drumului a fost mai bine adaptată traficului greu. Realizarea acestei noi benzi de circulație a presupus următoarele lucrări: săpătură, așternerea unui strat de balast, așternerea un strat de piatră spartă, iar la final două straturi de asfalt”, transmite Primăria.

Lucrările au fost executate de firma Drumuri Bihor S.A, controlată de antreprenorul Beniamin Rus. Urmează ca firma constructoare să prezinte Primăriei Oradea situația de lucrări, a căror valoare este de aprox. 262.000 lei.

Problema barierei

Dincolo de demersurile de fluidizare a traficului realizate de Primăria Oradea, orădenii care locuiesc în Sîntandrei aşteaptă rezolvarea problemei barierei de dimineaţă. În fiecare dimineaţă, intersecţia drumului de Sîntandrei cu Centura Oradea este blocată de bariera CFR. Oamenii trebuie să aştepte zilnic minute bune trecerea trenului, pentru a putea ajunge la muncă în oraş sau pentru a-şi putea duce odraslele la şcoală. Aceasta, desigur, că nu au pornit mai din timp de acasă…

carosabil-largit-santandrei-3 Foto: PMO ©5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor