Dublă aniversare la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu

De Dan Birta
1Comentariu
Bobocii au încântat audienţa cu melodiile lor
Bobocii au încântat audienţa cu melodiile lor
Ziua de 5 octombrie 2017 a avut o dublă semnificaţie pentru profesorii şi elevii Colegiului Naţional „Emanuil Gojdu”. A fost „Ziua mondială a educaţiei”, dar şi aniversarea colegiului, care a împlinit joi, 5 octombrie, 98 de ani de la înfiinţare.

Sărbătoarea a fost marcată prin manifestări sportive, ţinute în curtea şcolii, şi prin manifestări artistice, care au avut loc în sala festivă. La manifestările artistice au participat foşti şi actuali dascăli ai colegiului, elevi şi invitaţi de seamă. Revederea i-a bucurat peste măsură pe foştii profesori ai liceului, care au fost poftiţi să ocupe primele rânduri din sală.

Manifestarea a fost deschisă de corul bobocilor din clasa a V-a, pregătiţi de prof. Delia Vulpe. Au urmat cuvântările directorului colegiului, Florin Nicoară, şi ale directorului adjunct, Dorina Iova, care le-au urat „La mulţi ani!” tuturor angajaţilor din învăţământ şi tuturor gojdiştilor.

La eveniment a fost prezent şi primarul Oradiei, Ilie Bolojan, absolvent al liceului în urmă cu 30 de ani. „Gojdu, ca liceu, a crescut odată cu România Mare şi cu Oradea. Peste doi ani, când vom sărbători Marea Unire, vom sărbători şi 100 de ani ai liceului”, a subliniat Ilie Bolojan. Din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor a participat inspectorul şcolar Daniela Sopota, care a avut cuvinte frumoase la adresa elevilor şi dascălilor gojdişti.

Momente artistice

Manifestarea de la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” a continuat cu momente artistice susţinute de elevi ai liceului: spectacole corale, dans, muzică şi tradiţii populare. O surpriză pentru cei prezenţi a fost momentul inedit prezentat de Centrul de etnografie din cadrul liceului, „Semnele cerului”, coordonat de prof. Florica Creţiu. Centrul a luat naştere anul trecut, în urma unei finanţări primite la „Gala talentelor”, de la Fundaţia Comunitară Oradea, pentru confecţionarea unor ii după modele tradiţionale.

Ulterior, a fost amenajat în cadrul liceului un cabinet de etnografie şi folclor. Pornind de la proverbul „Fă rai din ce ai”, membrii centrului au început să recondiţioneze obiectele vechi pe care le-au găsit în subsolul şcolii, redându-le strălucirea de altădată.

În cadrul manifestării au fost prezentate patru ii tradiţionale confecţionate de eleve ale centrului, ii care vor participa pentru jurizare la „Gala talentelor”, ce va avea loc în luna noiembrie. La reuşita manifestării şi-a adus contribuţia şi prof. Camelia Porumb.

[caption id=”attachment_1910941″ align=”aligncenter” width=”600″]Profesori şi invitaţi de seamă  Profesori şi invitaţi de seamă

[/caption]1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor