Elevii de la Vuia în Cipru și Portugalia

De Alexandru Guiaș
Reactualizat la:
Elevii de la Vuia în Cipru și Portugalia
Liceeni orădeni au participat la un proiect de mobilitate legat de eurocompetențe profesionale în domeniul circuitelor electronice.

Mai mulți elevi ai Colegiului Tehnic „Traian Vuia” din Oradea au participat la cea de-a doua acțiune de mobilitate din cadrul programului ERASMUS+ (fluxurile III și IV), cu titlul „Plasament transnațional pentru eurocompetențe profesionale în domeniul circuitelor electronice”.

Proiectul se derulează pe o periaoadă de doi ani (2016-2018) cu sprijin financiar din partea Comisiei Europene.

5elevi-vuia2

Evenimentul s-a desfășurat în perioada 19 octombrie – 3 noiembrie, în localitățile Paphos (Cipru) și Barcelos (Portugalia), coordonatorul proiectului find prof.ing. Dorina Săcăcian. Alături de coordonatorul proiectului, în această acțiune de mobilitate, elevi au fost însoțiți de prof. Alinuța Neag, Luminița Ciugudean, Silviu Roiti și Marcela Urs.

Circuite electronice, istorie, cultură

Pe durata celor două săptămâni de practică desfășurate în Cipru și Portugalia elevii participanți au avut oportunitatea de a acumula cunoștințe, aptitudini și competențe de lucru în domeniul circuitelor electronice, în conformitate cu standardele de pregătire profesională corespunzătoare calificării pentru care se pregătesc.

„Prin contactul direct cu specialiști din domeniul pregătirii lor profesionale, elevii au acumulat cunoștințe de ultimă generație, au stabilit contacte și legături cu oameni și firme care activează în spațiul european al profesiei lor și astfel vor putea rămâne în permanență conectați la realitățile pieței muncii europene și acest lucru le va crește șansele de găsire a unui loc de muncă în țară sau în Uniunea Europeană.

5elevi-vuia3

Pe lângă cunoștinele acumulate, la final elevii s-au ales, fiecare, cu câte un certificat de mobilitate Europass și certificate de atestare a participării la stagiul de practică. Aceste certificate obținute vor fi un atu pentru elevi, deoarece îi va ajuta pe aceștia în perspectiva traseului lor profesional”, a precizat coordonatorul proiectului.

Cu toate că majoritatea timpului au fost ocupați cu evenimentele din cadrul celor două module, elevii și-au făcut timp de a face vizite culturale care să le înlesnească posibilitatea de a cunoaște mai bine istoria și cultura celor două țări.

Participanți

Elevii care au participat la această mobilitate au fost: Robert Cigan, Raul Dan, Mădălin Glavan, Cosmin Istudor, Killermann Steven, Andreea Rusu (clasa a XI-a A); Ionuț Bara, Claudia Bradea, Daniel Catona, Otniel Ciuciu, Demjen Attila, Kiss Dennis, Rareș Mârza, Marcel Popuțe, Cristian Sărăcuț, Dacian Ursu (clasa a XI-a B); Beniamin Bei, Mihai Butiri, Florin Dăian, Paul Filip, Kozma George, Kozma Pavel, George Mermeze, Molnar Teodor, Murany Erno, David Petruțiu, Marian Popa, Alexandru Popa, Onisim Șipoș, Nicolae Știube, Cosmin Turcuț (clasa a XI-a D).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !